Вие вярвате ли в съществуването на извънземни? Повече от 2/3

...
Вие вярвате ли в съществуването на извънземни? Повече от 2/3
Коментари Харесай

Луд ли си, ако вярваш в извънземни

Вие вярвате ли в съществуването на извънземни? Повече от 2/3 от американците имат вяра в съществуването на призраци, извънземни, астрология и други паранормални феномени.

Луди ли са в действителност тези хора? Край историческите улици на тексаския град Джеферсън има доста къщи, населявани от призраци.

Ежедневно градът е посещаван от хиляди туристи, които имат вяра в паранормалното и извънземните. Джеми е от прилежащия щат Луизиана и счита, че призраците свидетелстват за съществуването на задгробен живот, в който тя има вяра.

" Винаги съм вярвала, че след гибелта има нещо. Не знам дали оставаме на Земята или се пренасяме на друго място, само че съм уверена, че има нещо друго ", уверена е американката.

Психологът Браян Кронк е от Западния държавен университет Мисури в Сент Джоузеф. Неговите студенти учат хора, които имат вяра в паранормалното.

Техният теоретичен началник счита, че тези хора търсят отговорите на фундаментални въпроси. " За разлика от животните мозъкът на индивида се пробва да предскаже бъдещето и да откри причина за събитията от предишното. Поради тази причина ние постоянно търсим пояснение на протичащото се ", изяснява Кронк.

Той и други негови сътрудници са стигнали до извода, че хората, които имат вяра в паранормални неща, са изцяло порядъчни и със здрав разсъдък. " Те имат елементарна работа, семейство, заплащат си сметките. Във всичко друго те дават отговор на разбиранията ни за естествен живот, с изключение на когато става дума за необикновеното им занимание ", разяснява ученът.

Специалистите са открили, че мъжете имат вяра повече в съществуването на извънземни, в сравнение с дамите. Нежният пол пък се увлича повече по гадателки и духове.

Хората, които изпитват увлечение към паранормалните феномени, от време на време търсят открития, да вземем за пример - доказателства за съществуването на НЛО или призраци. " Те се нуждаят от някакво признание, по-дълбоко пояснение на Вселената и това, което се случва след гибелта ", разясняват учените.

В наши дни вярата в свръхестественото се поддържа от многочислени филми и телепредавания за призраци и НЛО.

" Погледнете единствено какъв брой стратегии са отдадени на тази тема. Има паранормални реалити излъчвания. Има телевизионни компании, които работят само и единствено в тази ниша. Паранормалното се трансформира в забавна част от нашата просвета ", добавя ученът.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР