Видни спортни личности като легендите на българската борба Александър Томов,

...
Видни спортни личности като легендите на българската борба Александър Томов,
Коментари Харесай

Легенди на спорта идват за Великденските ангели

Видни спортни персони като легендите на българската битка Александър Томов, Георги Мърков, Станка Златева, фамилиите на Димитър Недялков, Димитър Нончев, Васил Сидеров и Георги Недев, политици и борци от цялата страна, са поканени да вземат участие в 5-тия Международен шампионат по свободна битка “Шестте Великденски ангели ”, който ще се състои на 7 октомври (неделя) в Симеоновград. Специални предложения са пратени до ген. Данчо Дяков от НСО и на шефа на Военната Академия ген. Груди Ангелов – живяли, служили и основали фамилии в Симеоновград. Почетен посетител ще бъде и кметът на Тополовград Божин Божинов.

Надпреварата носи това име във връзка 6-те трагично починали деца в тежката злополука в Симеоновград през 2011 година, когато младежите потеглят за църквата да честват Великден. Предложението идва от техните връстници от локалния клуб по битка “Вълко Костов ” и е признато с решение на Общински съвет от 2013-а година.

Турнирът е записан в формалния календар на БФ Борба и всяка година в Симеоновград в надборването вземат участие доста олимпийски, международни и европейски призьори.

300-килограмово теле ще грабне най-хубавия герой в тежката категория на шампионата. Близо 4000 лв. ще раздадат уредниците на националните битки в Симеоновград. Стартът ще бъде даден в неделя от 11.30 часа на централния площад. За втора поредна година най-хубавият в безспорната категория мъж ще вземе Златен пояс, създаден в Съединени американски щати. Награда за втора година ще връчи и международната шампионка Станка Златева. През 2016-а година поясът одите при нея, а през 2017 той стана владеене на шампионката ни Петя Делчева.

Победителите в обособените категории за момчета, девойки, мъже и дами ще вземат с изключение на финансови награди, медали и грамоти.

Състезанието е отдадено и на 105-годишнината от разорението на тракийските българи от Беломорска Тракия./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР