Видин. Второкласниците Павел Пламенов и Дария Детелинова от СУ Св.

...
Видин. Второкласниците Павел Пламенов и Дария Детелинова от СУ Св.
Коментари Харесай

Деца подариха мартеници на кмета и общинското ръководство във Видин

Видин. Второкласниците Павел Пламенов и Дария Детелинова от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ във Видин изненадаха доктор Цветан Ценков по време на утринната оперативка с наричания за хубавия български празник, оповестиха от общината. С тях бяха учителката Яна Александрова, в ролята на Баба Марта и класната им ръководителка Ирена Николова.

От своя страна кметът също даде мартеници и дарове на децата, като им пожела да са здрави и да бъдат сполучливи възпитаници.

Специално направени мартеници доктор Ценков получи и от читалищата в селата Дружба, Буковец и Синаговци. Те ще красят неговия кабинет през празничния месец.

Представителки на читалищата от трите обитаеми места, облечени като Баба Марта, подариха красиви декорации в бяло и алено на всички чиновници в общинската администрация, в Регионалната библиотека „ Михалаки Георгиев “, в Общинския културен институт „ Дунав “ и в Радио Видин, което през днешния ден чества и рождения си ден.

По случай Първи март, който се отбелязва и като Ден на самодееца и любителското художествено творчество, доктор Цветан Ценков изпрати приветствен адрес до всички читалища в Общината. В него се отбелязва, че ролята на самодейците в актуалното общество остава незаменима. „ Приветствам напъните Ви да съхранявате с доста обич и безрезервност фолклорното ни завещание и да ни радвате със своето надарено наличие. Вие внасяте въодушевление и цвят на всеки празник, който се провежда в Община Видин, за което Ви благодаря. Бъдете и отсега нататък пазители на националните ни обичаи и образец за това по какъв начин би трябвало да почитаме българското. Пожелавам Ви здраве, възторг, креативно ентусиазъм и сполучливи изяви! “ – написа в адреса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР