Видимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са

...
Видимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са
Коментари Харесай

Защо да хапваме мандарини всеки ден

Видимо мандарините наподобяват на портокалите, което е обикновено, тъй като са от еднакъв вид. Разликата е, че са по-малки, обвивката им се маха по-лесно, а усетът им е страховит.

И в случай че някой още не е схванал какъв брой потребни са дребните мандарини, дано да разбираем повече за невероятните им изгоди за здравето на индивида.

Като за начало те носят доста малко калории - изчислено е, че 100 грама се равняват единствено на 53 ккал. Не по-малко значим е и фактът, че съдържат обилие от флавоноидни антиоксиданти, каквито са нарингенин, хесперетин, витамин А, каротини, ксантин, лутеин. И се оказва, че този скъп състав даже е допълнително, в сравнение с при портокалите.

Да не забравяме и съществуването на витамин С, който е един от най-мощните антиоксиданти. Той взе участие интензивно в синтеза на колаген, при зарастване на рани, бори се с вирусните сътрудници, както и с раковите кафези. Смята се още, че предотвратява развиването на нервновегетативни болести. Витамин С взе участие и в процесите на асимилиране на желязо с храната.

Мандарините не са безценен плод, изключително в някои от сезоните на годината. Те са вкусни, потребни и могат да се създадат на прясна плодова напитка или да се употребяват в изработката на десерти.

 Клементина

Те съдържат фибри, с помощта на които се контролира метаболизмът и се възстановяват равнищата на холестерол в кръвта.

Едно забавно изследване върху мишки открива, че тази група, която не е получавала нобилетин (флавоноид в мандарините) като част от хранителния режим, са развили признаци на метаболитен синдром, в това число затлъстяване, висок холестерол, нараснали равнища на инсулин в кръвта, както и е била налице чернодробна стеатоза.

А другата група гризачи била в чудесно здраве. Установило се още, че същите мишки, получавали флавоноида, били предпазени от развиването на атеросклероза, което надлежно ги защищава от развиването на инфаркт и инсулт.

Смята се, че маслото от мандарини убива причинителите на Стафилококус ауреус, облекчава мускулните конвулсии, предизвиква към клетъчен напредък. Маслото има успокоителен и противовъзпалителен резултат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР