Видеообръщение по повод втората годишнина от отравянето на руския опозиционер

...
Видеообръщение по повод втората годишнина от отравянето на руския опозиционер
Коментари Харесай

Германският канцлер се намеси остро в руските дела

Видеообръщение във връзка втората годишнина от отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални направи немският канцлер Олаф Шолц. Той сподели, че тази дата би трябвало да накара хората да се замислят за последствията от офанзивата, съобщи ДПА.

" Сега е моментът да помислим за това ", съобщи немският водач.

Освен това той означи, че войната на Москва против Украйна има последствия също и за Русия. " Свободата и демокрацията към този момент са застрашени. Но свободата на изложение е в още по-голяма заплаха и в Русия доста хора се опасяват да показват мнението си ", добави Шолц.

" Ето за какво е значимо в тези дни да помислим за Навални ", акцентира канцлерът.

Шолц назова съветския отстъпник " самоуверен мъж " и сподели, че Навални застава зад правила, които " разкриват положителни вероятности пред доста жители на Русия ".

През август 2020 година Навални едвам оцеля след опит за отравянето му с химическия сътрудник " Новичок ", за което той упрекна съветския президент Владимир Путин.

" Призоваваме Руската федерация да съблюдава уговорките си според конвенциите за възбрана на химическите оръжия и да проверява случая при цялостна бистрота без по-нататъшно закъснение, както и напълно да сътрудничи на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ", сподели още Шолц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР