Видеонаблюдение ще бъде поставено на петте входно-изходни артерии на квартал

...
Видеонаблюдение ще бъде поставено на петте входно-изходни артерии на квартал
Коментари Харесай

Видеонаблюдение на всички входове и изходи на Столипиново

Видеонаблюдение ще бъде сложено на петте входно-изходни артерии на квартал " Столипиново “ в Пловдив, за да се реализира надзор на нерегламентираното изхвърляне на боклуци в региона. “ Това съобщи зам.-кметът Анести Тимчев по време на работна среща за качеството на въздуха, представен от Ploviv24.

На нея участваха още кметът на регион " Източен “ Иван Стоянов, шефът на Дирекция " Екология и ръководство на отпадъците " Вяра Колева, шефът на Оперативна програма " Общинска защита “ Димитър Палашев, шефът на Оперативна програма " Чистота " Димитър Георгиев, шефът на Оперативна програма " Градини и паркове “ Веселин Козарев, чиновници на полицията и пожарната.

" Важно е генерираният отпадък освен да се почиства, само че да се направи генерална предварителна защита против нерегламентираното изхвърляне на боклуци “, разяснява кметът на регион " Източен “ Иван Стоянов. По думите му данните от АИС " Каменица “ демонстрират, че равнищата на фини прахови частици се повишават най-вече в часовия диапазон сред 20:00 ч. и 02:00 – 03:00 ч., когато най-често се изгарят боклуци в региона.

На срещата стана ясно, че поетапно ще бъдат подхванати стъпки, с които да се усъвършенства качеството на въздуха в града. Ето какви са те:

Ще бъдат осъществявани инспекции на всички пунктове за предаване на излезли от приложимост автомобилни гуми, с цел да се ревизира дали това се случва регламентирано. Ще се следи дали пунктовете имат контракт с лицензирана компания за предаване, на кого предават и в кой ден се прави това.

На срещата беше направено предложение и за нарастване на щата на Оперативна програма " Общинска защита “ с най-малко 3 обходни двойки, които да обезпечават надзор на входно-изходните артерии на квартал " Столипиново “ и да постановат наказания на нарушителите.

Предвижда се да бъдат увеличени и машиносмените на " Чистота “ за регион " Източен “ с камиони, които да са с по-голяма съдържимост.

В последните две седмици над 310 тона боклуци са събрани и извозени от нерегламентирани сметища при следващите изключителни акции в квартал " Столипиново “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР