Видеоигрите включват в себе си много креативни решения и умения.

...
Видеоигрите включват в себе си много креативни решения и умения.
Коментари Харесай

Как се изгражда артистичния стил на една игра

Видеоигрите включват в себе си доста изобретателни решения и умения. Някои заглавия даже могат да се дефинират като творби на изкуството, дело на десетки художници. Някои от по-големите и известни заглавия, даже излизат в своите колекционерски версии с книги, цялостни с концептуалните илюстрации готови за тях. Красиви и спиращи дъха, те могат да включват визията на персонажи, пейзажи, разнообразни фантастични създания, избрани подиуми от играта или напълно нови светове.

Когато имаме от последните, тогава художниците в действителност могат да се развихрят. С едно основно изискване – визията на построения от нулата свят да може да ускори атмосферата, която създателите желаят да придадат. Най-добрите игри съумяват да комбинират двата детайла съвършено, с цел да могат хората „ да се пренесат “ в тази нова цифрова действителност.

Подобно нещо се случва с Heroes of the Dark – последното заглавие на френския колос Gameloft. То е дело съвсем напълно на българското студио на компанията – „ “. Любопитната част е, че в един момента на разработка, се взема решение да се смени изцяло визията на играта. Което може би се оказва основно за сполучливото ѝ разпространение на пазара в края на 2021 година
Началото
Първоначалната концепция за игра с вампири идва от студиото на Gameloft в Клуж, Румъния. Което е разумно, поради обстоятелството, че градът е неофициална столица на Трансилвания – родното място на граф Дракула. Румънският екип обаче поема по различен план, само че няколко художника се причисляват към „ Геймлофт София “, които дружно с локалните си сътрудници стартират същинската работа по Heroes of the Dark.

Играта съчетава редица нововъведения за Gameloft. Тя разчита на напълно нов, особено основан свят – фантастичния Тенбрис. В него вампири, върколаци и хора сплотяват сили в опит да смъкват злия император, който се пробва да наложи безконечен мрак. Стилистиката прилича оптимално тази от викторианската ера в действителната история.
Смяна на визията
Първоначалната визия е определена да е анимационна и даже хумористична. Има подозрения в Gameloft дали тя ще работи толкоз добре, поради атмосферата, която се пробват да пресъздадат в Тенебрис. Работата напредва и би трябвало да се разсеят тези опасения, с цел да може Heroes of the Dark да потопи оптимално играчите в своя цифров свят.

Gameloft провежда особено изследване, което да покаже, коя визия ще се схване от оптимално най-добре от евентуалните геймъри. Освен настоящата анимационна такава се дават още две благоприятни условия – анимационна, само че много по-сериозна и оптимално реалистична. Изборът се стопира на междинната, като по този начин се разрешава да се пресъздаде оптимално мрачната атсмофера, която основателите желаят да пресъздадат.

Тества се и още нещо – епохата, в която ще се развива действието на Тенебрис. Освен викторианската, имаме модерна и футуристична. Този път изборът пада върху първия вид, което да укрепи мистичната атмосфера на играта.

Крайният резултат е повече от добър. Heroes of the Dark ясно се откроява от останалите игри на пазара сега. С неповторима, изящна и запаметяваща се визия, забавни герои и нетипичните за мобилни игри хибридни механики. Като заслугата за нея е съвсем изцяло на „ Геймлофт София “. Българското студио разполага с към 200 квалифицирани експерти от най-различни области – художници, разработчици, маркетинг специалисти, които могат да покрият съвсем цялостния цикъл в основаването и поддържането на една игра.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР