Видео-обръщения с основно послание, че жените трябва да получат по-голямо

...
Видео-обръщения с основно послание, че жените трябва да получат по-голямо
Коментари Харесай

#MakeHerCount - Да я направим значима! ПЕС с кампания за 8 март

Видео-обръщения с главно обръщение, че дамите би трябвало да получат по-голямо самопризнание, равноправно възнаграждение и повече благоприятни условия да вземат участие в ръководството както на страните, по този начин и на бизнеса, направиха водачи от фамилията на ПЕС във връзка днешния Международен ден на дамата.

На 8 март президентът на ПЕС Сергей Станишев, изпълнителният вицепрезидент на Европейска комисия Франс Тимерманс, левите комисари Хелена Дали, Никола Шмит, Юта Урпилайнен, депутати, водачи на европейските социалистически парии и кметове насочиха видео послания на благодарност към дамите, изключително към тези на първа линия в КОВИД-кризата. Девизът на акцията, инициирана от ПЕС-Жени, е #MakeHerCount (Да я създадем значима!).

" Жените заслужават повече. Ние, европейските социалисти, желаеме те да получават справедливо заплащане; техните гласове да са значими, като повече дами влязат в парламентите, в държавните управления и в управителните препоръки на фирмите. Искаме техният живот да е от голяма важност, като спрем един път вечно насилието над дами и домашното принуждение. И, несъмнено, като отдадем заслужена респект на дамите на първа линия в битката с ковид, които понасят най-осезателно тежестта на рецесията, както в работата си като лекари, сестри, учители и други, по този начин и в домовете си като майки и съпруги. Ние желаеме да ги създадем значими. ", споделя.


from on.

" Но дано не се заблуждаваме: хилядите цветя, които ще бъдат подарени през днешния ден, не са задоволителни. В Европа, в XXI век, има места, където тече целенасочена замяна на полезности в тъкмо противоположната посока - лишаване на права на дамите. Права, извоювани с доста труд през последните 150 години точно от социалистически и работен придвижвания, женски обединявания, синдикати. Всяка жена заслужава почитание, независимост, реализация, благополучие и присъединяване в публичния живот, наедно с мъжете. Всяка нейна роля е скъп принос за обществото и би трябвало да бъде резултат от свободен избор, а не наложена от стандарти. Днес би трябвало да отпразнуваме постигнатото и да помислим по какъв начин да го надградим. И да се противопоставим с всички сили на тези, които желаят да върнат часовника и публичните връзки обратно. Времето на етикетите и насадените функции изтече. Ще променим света си към положително единствено, в случай че подкрепим и отдадем заслуженото на дамите в него. ", разяснява още Станишев

Той добави, че " България би трябвало да се гордее с професионалните триумфи на дамите у нас. На първо място - лекарите и сестрите, които потвърдиха по безспорен метод своята значителност в КОВИД рецесията. Но също по този начин и едни от най-изявените мениджъри на компании и членове на управителни препоръки са дами с голям публичен престиж. Помислете единствено какъв брой женски имена ви идват мислено, когато стане въпрос за ръководители на сериозен бизнес. Тук ние водим по отношение на развитите европейски страни. "

Много от водачите в акцията приканват точно за женски квоти в бордовете на огромните корпорации. Общо от 20 дами от цяла Европа, които са на първа линия в битката с вируса - медицински сестри, лекари, възпитатели в детски градини, обществени служащи и т.н.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР