Видео на испаноговорящ лодкар отскоро обикаля социалните мрежи в Южна

...
Видео на испаноговорящ лодкар отскоро обикаля социалните мрежи в Южна
Коментари Харесай

Непознати животни плуват в Амазонка

Видео на испаноговорящ лодкар неотдавна обикаля обществените мрежи в Южна Америка. Кадрите демонстрират мъж, който плава с каяка си по река Амазонка, когато ненадейно е заобиколен от неидентифицирани огромни водни същества. Тези същества имат перки и огромно сиво-кафяво тяло. На пръв взор наподобяват на нещо приблизително сред акули и делфини.

Едно от неидентифицираните същества плува напълно покрай лодката. Мъжът показва удивителна въздържаност, до момента в който снима, заобиколен от странните създания. Те стартират да лудуват толкоз бурно във водата, че наподобява като че ли водата е завряла. Не се вижда нищо, което да помогне при идентифицирането на тези животни.

Най-логичната версия е, че това са амазонски делфини - инии. Но иниите имат бледорозово тяло, а перката, която се вижда при започване на видеото, е доста тъмна. Второ, иниите обичат да подават тесните си муцуни от водата, а във видеото нито едно от съществата не прави сходно нещо по време на бурната игра към лодката. Тялото, плаващо до лодката на каякара, също не наподобява доста на тясното тяло на ини. По-скоро прилича нещо китоподобно или голям сом. 

Но сомовете не порят по този начин водата, колкото и да са големи. Що се отнася до китовете, всяка година по време на миграция гърбатите китове плуват във водите на Амазонка, само че не по това време, а през декември и до февруари към този момент няма китове в Амазонка. Освен това те плуват единствено до тези региони на Амазонка, които са покрай мястото, където реката се влива в Атлантическия океан и затова там има солена вода. Останалата част от Амазонка е прясна и китовете не могат да живеят в такава вода.

От видеото не излиза наяве къде в Амазонка е плавал каякът и по кое време е снимано видеото. Коментарите под него допускат, че това може да са амазонски морски крави, които са в сватбен интервал. Тези създания обаче нямат перки.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР