Астрономът Себастиан Волтмер е объркан от неидентифициран обект, който е

...
Астрономът Себастиан Волтмер е объркан от неидентифициран обект, който е
Коментари Харесай

Мистериозен обект препуска край Луната

Астрономът Себастиан Волтмер е комплициран от неидентифициран обект, който е видял да лети около Луната, оповестява Дейли Стар. Волтмер снима нощното небе и в обектива на неговия телескоп се появява тайнствен обект.

„ Не мога да го обясня “, споделя той. „ Снимах луната и внезапно видях нещо бързо и блестящо да се втурва през екрана “.

Първоначално се счита, че това е спътник или галактическа станция, само че тези благоприятни условия са изключени, защото сходни обекти нормално не летят около Луната с толкоз високи скорости. Метеорит също е изключен, тъй като обектът няма отличителна опашка и скоростта му е прекомерно висока.

Международната метеорна организация също споделя, че няма данни за падащи звезди по времето, когато Волтмер снима. Астрономът изключва съществуването на мухи или прахуляк наоколо до обектива.

„ Предполагам, че е било на височина от 100 до 200 километра, което би било ниска околоземна орбита “, кавза Волтмер.

Точната форма на обекта не може да бъде избрана, защото неподвижното изображение е замъглено заради високата му скорост. Може да са били галактически боклуци или военна апаратура, само че Волтмер не е склонен.

Това не е първият път, когато астрономите следят необясними обекти покрай Луната. През 2019 година Китайската национална галактическа администрация разгласява фрагменти на обект, преминаващ зад противоположната страна на Луната. Обектът в никакъв случай не е разпознат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР