Британската компания Invisibility Shield Co. представи най-новата си разработка -

...
Британската компания Invisibility Shield Co. представи най-новата си разработка -
Коментари Харесай

Щит невидимка вече е реалност

Британската компания Invisibility Shield Co. показа най-новата си разработка - Megashield, обновена версия на своя революционен стелт щит, оповестява Mail Online. Megashield, пуснат две години след оповестяването на истинския щит, има доста по-големи размери и благоприятни условия от своя предходник. Въпреки че не обезпечава цялостна непрозрачност, той е ефикасен при скриване на предмети и хора, създавайки илюзията за празно пространство.

Новото устройство разрешава да се скрият няколко души едновременно. Специалните лещи в щита разпръскват отвесни линии светлина, отразени от обект, създавайки хоризонтално систематизиране на светлината пред щита. Това основава усещането, че зад щита няма нищо.

„ Това е евентуално революционен инструмент за военните “, сподели представител на компанията. „ Способността да останеш неусетен на бойното поле може да избави безчет животи “.

Megashield има и голям брой цивилни приложения, като скриване на скъпи предмети, основаване на илюзии на сцената и даже възстановяване на поверителността на публични места.

„ Лещите в този комплект са насочени по този начин, че отвесна линия светлина, отразена от стоящ/приклекнал обект, става дифузна, до момента в който се популяризира хоризонтално, до момента в който минава през задната част на екрана “, написа Invisibility Shield Co.

„ От позиция на наблюдаващ тази фонова светлина е дейно разпределена хоризонтално през предната повърхнина на щита, над региона, където обектът нормално би бил забележим “.
Invisibility Shield Co. продължава да усъвършенства технологията си, надявайки се в последна сметка да сътвори щит, който ще обезпечи цялостна непрозрачност
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР