Вида Пиронкова – композитор, текстописец, поет, автор на песента „Гълъбо“

...
Вида Пиронкова – композитор, текстописец, поет, автор на песента „Гълъбо“
Коментари Харесай

Авторката на "Гълъбо" Вида Пиронкова: Джендър и деградация

Вида Пиронкова – композитор, текстописец, стихотворец, създател на песента „ Гълъбо “ е споделила във Facebook свои мисли по една от най-дискутираните тематики през последните дни, осведоми " Труд ". Ето какво написа тя:

Това са къси извадки от материали в интернет уеб сайтове по тематиката “джендър”. Събрала съм ги, с цел да е по-ясно защо става дума. Естествено, че тематиката е дълга и обширна, само че нямам никакво желание да я разпростирам.

Извадките показват моите тендеции да съблюдавам моралното, фамилното и естественото ми право да съм такава, каквато природата ме е основала. И да използвам мозъка си, с цел да мисля, а не да си върша шейк от него….

“Джендър (от британски: gender – роля) е разбиране от феминизма, което характеризира половата еднаквост и обществената роля на пола, респективно обществените черти на пола. Gender значи всички атрибути на избран пол, да вземем за пример облекло, специалност, прическа, походка, жестикулиране, приложимост на грим, играчки при децата и прочие, които в една просвета се възприемат за типични за избран пол. Но джендер не е непосредствено обвързван, с телесните особености на пола.

Първоначално понятието gender се е употребявало за хора, които са интерсексуални или транссексуални и не са били причислявани нито към дамите, нито към мъжете. Американският психолог John Money през 1955 година вкарва понятията “джендър роля” и “джендър идентификация”. Разделението на понятията биологичен пол – секс, и обществен пол – gender, след 1980-те заема централно място във феминистката агитация.

Gender-теорията е теория за полова дезориентация на децата, модифициране на наложилия се през хилядолетията публичен морал и подриване на фамилията като съществена градивна конструкция на обществото и в последна сметка на националната страна. Gender-теорията цели обществена деградация на обществото като цяло и заема централно място в евроатлантическите полезности.

Етаблиране на Gender-теорията, наедно с подклаждане на спор сред половете, оневиняване на блудничество, педофилия, и причисляване на хомосексуализма към мейнстриийм в половите връзки, играят значима роля при неоколониализма. Деморализация на обществото по принцип заема централно място във воденето на психическа война.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР