Вграденият в скалите басейн край Синеморец, който се намира до

...
Вграденият в скалите басейн край Синеморец, който се намира до
Коментари Харесай

Георги Лапчев: Басейнът в скалите край Синеморец е незаконен и ще бъде премахнат

Вграденият в скалите басейн край Синеморец, който се намира до частния парцел на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, е противозаконен и ще бъде отстранен. Това сподели кметът на Община Царево Георги Лапчев. Община Царево извърши инспекция на обекта по предписание на Окръжната прокуратура в Бургас.

След инспекция на Областната администрация в Бургас за противозаконния басейн, вграден в скалите в местността „ Поляните “ край Синеморец заяви първо някогашният регионален шеф Мария Нейкова. „ Нещо по-страшно са установили моите сътрудници - там преди басейна има парцел, който е частна благосъстоятелност и който парцел попречва достъпа на страната до държавния парцел, в който е построен този басейн “, изясни тя.

Басейнът е огромен близо 12 метра и бездънен един метър и 20 сантиметра. До него има построени дървени стълби, това сподели Емилиян Гебрев в отговор на наш въпрос. 

Чрез геодезически измервания е открито, че той се намира върху скалите, които са обществена държавна благосъстоятелност, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев. „ Въпросният басейн е проверяван в годините обратно може би повече от 5-6 пъти. Има мнения и на Регионална инспекция за опазване на околната среда, и на Областна администрация. В Общината е постъпило предложение от прокурор Христо Колев от Окръжна прокуратура, който ни поучава Общината да започва процедура по чл.225 а от Закон за устройство на територията, което значи противозаконен градеж “, изясни той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР