Ветеринари изследваха стадо кучета, оцветени в синьо - те бяха

...
Ветеринари изследваха стадо кучета, оцветени в синьо - те бяха
Коментари Харесай

10 сини кучета бродят край фалирал химически завод в Русия

Ветеринари изследваха стадо кучета, оцветени в синьо - те бяха видяни на територията на затворено химическо дружество в град Дзержинск (област Нижни Новгород). Това написа Интерфакс.

От пресслужбата на градската администрация обявиха, че няма опасност за здравето на животните.

" В предприятието бяха открити към 10 кучета, цветът на някои от тях беше в действителност неестествено наследник. Състоянието на животните по време на инспекцията не провокира съмнения. Не се изисква незабавна помощ на животните ", сподели основният доктор на ветеринарната клиника " Зоозащита-НН " Дмитрий Щеглов.

Той означи, че на територията на предприятието не е открит източник на боята.

" Очевидно пигментът е попаднал вътре в тях, само че преди диагностика и лабораторни проучвания няма причина да се допуска, че има негативен резултат върху здравето ", добави той.

Лекарят означи, че животните ще бъдат откарани в болничното заведение за по-подробен обзор. Четириногите нямат етикети, тъй че ще бъдат изследвани, имунизирани и стерилизирани, след което ще бъдат пуснати в предходната им естествена среда.

Снимка на кучетата, боядисани в блестящо синьо, беше оповестена в локалните издания през вчерашния ден. Животните с необикновен цвят са обикаляли до банкрутиралия цех за плексиглас, профилиран в производството на акрилно стъкло и циановодородна киселина.

Според комисаря по несъстоятелността на предприятието животните евентуално са се боядисали от останал химикал, да вземем за пример меден сулфат, както към този момент се е случвало преди няколко години.

Кучетата са били на територията на частното закрито дружество " Дзержинское плексиглас ", обявиха от пресслужбата на администрацията на съветския град.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР