Ветеранът в мотоциклетизма Валентино Роси заяви, че днес можеше да

...
Ветеранът в мотоциклетизма Валентино Роси заяви, че днес можеше да
Коментари Харесай

Роси: Ако бях спечелил, щеше да бъде най-хубавият ден в кариерата ми

Ветеранът в мотоциклетизма Валентино Роси съобщи, че през днешния ден можеше да бъде най-хубавия ден в кариерата му, в случай че бе спечелил старта от MotoGP в Малайзия. Доктора поведе от началото на " Сепанг ", само че 16 обиколки по-късно падна с мотора си на завой номер 1.

Малко по-рано един от най-хубавите му другари Франческо Баная съумя да завоюва купата в Moto2, a братът на Доктора - Лука Марини завоюва надпреварата от същия клас, което бе първата му победа. Двамата изведоха тима на Роси в междинния клас на върха.

That's one happy family @ValeYellow46 congratulates @Luca_Marini_97 on his debut Grand Prix victory!#MalaysianGP pic.twitter.com/xA7PVMd9f2
— MotoGP™(@MotoGP) November 4, 2018
" Исках да запазя преимуществото си пред Маркес и да го накарам да се изпоти още. Бях приведен и незабавно щом дадох газ се обърках. Беше напълно моя неточност ", показа Валентино след края на надпреварата. " Беше приказен ден за Баная. Това е значим резултат за него и за тима. Щастливи сме за него, тъй като е приказен човек. Колкото до Лука, не мислех, че е допустимо да завоюва, само че той разви уменията си доста тази година. Ще честваме доста довечера, би трябвало да се опитам да не помни своето съревнование ".

So close yet so far for @ValeYellow46 #MalaysianGP pic.twitter.com/lEMPuVqK9z
— MotoGP™(@MotoGP) November 4, 2018
Заради рухването си Доктора изгуби възможностите си за втората позиция в генералното класиране на шампионата и ще завърши сезона трети зад първенеца Маркес и сънародника си с Ducati Андреа Довициозо.
  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР