Вестниците в Русия коментират на първите си страници съобщението на

...
Вестниците в Русия коментират на първите си страници съобщението на
Коментари Харесай

Руски депутат за горещата водеща - конкуренция на Путин: Вотът за президент се превръща в риалити шоу

Вестниците в Русия разясняват на първите си страници известието на телевизионната звезда Ксения Собчак, че ще се бори за президентския пост на изборите през март. Кандидат като нея ще направи акцията по-ярка, само че може да сътвори и нови проблеми на Кремъл, написа " Ведомости ".

Изданието напомня коментар на опозиционера Алексей Навални за проектите на Собчак: Тя май е решила да взе участие в много гадната кремълска игра, наречена " Ще довлечем на изборите едно демократично посмешище за похищение на вниманието ". Нейните възгледи са много канибалски. Зам.-председателят на съветския парламент от партията " Единна Русия " Пьотър Толстой счита, че присъединяване на телевизионната водеща ще внесе нова конспирация в изборите като " един ослепителен претендент, олицетворяващ напълно светогледа на прочут тип претенденти ". " Утре ще изиска да се кандидатира някой клошар и какво - ще се втурнете да му желаете мнения? ", недоволства зам.-председателят на Държавната дума (долната камара на съветския парламент) Игор Лебедев, либералдемократ. " Нека изчакаме да я записват. Ако това стане, може самоуверено да заявим, че изборите се трансформират в " Дом-3 " - следващ епизод от известно съветско риалити шоу, прибавя той. Собчак съобщи, че кандидатурата й ще стане аналог на анулираната рубрика " срещу всички " в съветските изборни бюлетини и се разгласи " срещу метода, по който е организиран през днешния ден политическият и публичен живот " в страната.

Тази логичност сочи, че нейното присъединяване в конкуренцията значително цели да насърчи интензивността и да всмуква електората на Навални, счита политологът Дмитрий Бадовски. " Собчак обаче ще вземе да претендира за разговор с главния претендент, което поражда повече опасности, в сравнение с изгоди. Ако реализира от малко малко значителен резултат и той се схване като гласове " срещу всички ", това също няма да показа в добра светлина успеха на Владимир Путин ", прибавя той. Включването на Собчак към този момент подсигурява шумотевица към президентската акция, декларира в " Комерсант " Сергей Обухов, секретар на Централен комитет на съветската компартия, отговарящ за изборните технологии. И добавя, че не би се учудил, в случай че види в конкуренцията известния артист Сергей Шнуров, прочут като Шнур, рапърите Оксимирон и Гнойния или различен някой претендент от " политическия зоопарк ". Ксения Собчак е " идеалният противник " за днешния президент Владимир Путин, твърди " РБК ".

Тя е компромисна фигура за президентската администрация и за демократичния електорат, счита анализаторът Игор Бунин. " Фигурата й, от една страна, устройва президента, тъй като той я познава (работил е в градската администрация на Ленинград, след това Санкт Петербург, дружно с татко й Анатолий Собчак, б. пр.), а от друга - тя може съгласно политолози да развълнува младежта ", разяснява Бунин. Според него телевизионерката ще има за задача да притегли към изборите " всемирски хора, недоволни от преобладаващия православен дискурс ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР