Вестник The Times of Israel показа кадри от северната част

...
Вестник The Times of Israel показа кадри от северната част
Коментари Харесай

Все повече бойци на Хамас се предават на Израел

Вестник The Times of Israel сподели фрагменти от северната част на Ивицата Газа, в които се вижда по какъв начин войник на Хамас оставя на земята автомат, до момента в който се предава с десетки палестински мъже на израелските войски.


Във видеото мъжът постепенно минава около танк, до момента в който държи автомата и пълнителя над главата си, преди да ги сложи на земята. Във видето се виждат и десетки други палестинци, които съблечени единствено по слипове, са вдигнали персоналните си карти, стоешком от другата страна на улицата против танка. Войник крещи заповеди на арабски по мегафон. „ Бавно, постепенно “, споделя боецът на мъжа с автомата. Тези фрагменти бяха показани и от други медии в Израел.

По-рано тази седмица в обществените медии бяха публикувани изображения на десетки мъже, арестувани от израелската войска. По-късно представителят на армията Даниел Хагари сподели, че разпитва всички в региона, които са се предали след боевете. Бойци на Хамас все по-често се предават на Израел в други региони на Газа на фона на продължаващите боеве, съгласно военни чиновници.

„ Виждам достиженията всеки ден. Всеки ден виждаме от ден на ден убити терористи, от ден на ден ранени терористи, а през последните дни виждаме по какъв начин терористи се предават - знак за разпадането на системата, знак, че би трябвало да притискаме още по-силно ", съобщи началникът щаба генерал-лейтенант Херци Халеви, преди да възпламени свещ за Ханука на юг с военниот бригада Нахал.

По-късно Даниел Хагари удостовери, че доста членове на Хамас са се предали в събота на войските в Газа, които са разкрили разследваща информация за действието на терористичната група по време на наземната атака. „ От разпитите на терористите, които се предадоха, се появи следната разследваща информация: ситуацията на бойците на място е мъчно, а управлението на Хамас, водено от Синвар, отхвърля действителността, макар че е осведомено с детайлностите “, сподели Хагари. „ Бойците се оплакват, че управлението на Хамас не е в крайник с сложната обстановка, в която се намират на място “, добави той. Хагари сподели, че има „ необятно публикувано чувство, че подземното управление на Хамас не се интересува от обществеността в Газа, която е над земята “, добавяйки, че това също тревожи членовете на Хамас. „ Разузнавателната информация, която излиза от разпитите, основава повече цели и ни оказва помощ в оперативната активност “, добави Хагари.

Обществената телевизия Кан заяви, че водачът на Хамас Яхя Синвар е избягал от северната част на Газа при започване на войната, като се е скрил в филантропичен ескорт, който се е насочил на юг. Израел счита, че Синвар към момента е в Хан Юнис или по-скоро в един от тунелите, които минават под него. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР