Весели случки с баби и дядовци, риболовни и закачливи истории,

...
Весели случки с баби и дядовци, риболовни и закачливи истории,
Коментари Харесай

Варна Лит събра Малки и големи семейни истории

Весели случки с баби и дядовци, риболовни и закачливи истории, разкази за семки, за вкусна мусака, фантазията да не емигрираш, а да останеш в България - това бе част от творчеството на възпитаници от Варна, взели участие в състезанието " Големи и дребни фамилни истории ". Събитието се организира в Градската художествена изложба " Борис Георгиев " и е част от Международния книжовен фестивал " ВарнаЛит ", финансиран по Фонд " Култура " към Община Варна.

Пред поведе от 200 деца бяха показани част от историите на младите гении Стефани Ангелова, Маргарита Серебренник, Иван Доте, Александър Габровски, Радина Узунова, Никол Бояджиева, Мириям Аракелян, Иван Лазаров, Алекс Илиев, Виктория Баргазова.

Гост на тържеството за награждаване на спечелилите бе кметът Иван Портних, който пожела на децата да продължат да четат, да пишат и да основават истории. Водещи на срещата бяха влогърите Християна и Ивайло от канала Айде.бг, а премиите връчиха Захари Карабашлиев и Георги Тошев.

Паралелно с това събитие се организира и среща с арменската писателка Нарине Абгарян, която мина при голям интерес. Малко по-късно - в 19 ч. започва литературна среща с Дмитрий Глуховски, Томас Макгонигъл и Захари Карабашлиев, с модератор Вера Асенова. Четиримата разискаха ролята на литературата като коректив и оръжие на политиката в полемиката „ История vs. Политика ”, а малко по-късно програмата продължи с три късометражни кино лентата, селектирани от платформата за българско кино NO BLINK – „ Непознати “, „ Соловей “, „ Старият самун “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР