Вероятно вече знаете, че има тренировки, които имат общо укрепващ

...
Вероятно вече знаете, че има тренировки, които имат общо укрепващ
Коментари Харесай

Топ тренировки за укрепване на имунната ви система

Вероятно към този момент знаете, че има тренировки, които имат общо укрепителен здравето резултат върху тялото ви, само че може да не знаете тъкмо по какъв начин. Един от методите, по който тренировката ви прави по-здрави, е посредством усилване на имунната ви система или системата в тялото ви, която оказва помощ да се преборите с настинката, грипа, COVID-19 и всеки различен противен вирус, витаещ в близост.

Възрастните нормално получават две до четири настинки годишно, съгласно Американската белодробна асоциация, най-вече през зимните месеци, тъй че да извършите каквото можете, с цел да подсилите имунната си система, не е неприятна концепция. Вижте най-хубавите извършения за поддръжка на имунната система.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 

Топ тренировки за подсилване на имунната ви система

Ходене

 тренировки Топ тренировки за подсилване на имунната ви система

Като форма на аеробно упражнение, бързото вървене оказва помощ за активирането на разнообразни типове имунни кафези. Според Медицинското учебно заведение в Харвард, едно изследване откри, че хората, които са ходили най-малко 20 минути дневно, пет дни в седмицата, са имали 43% по-малко болнични от хората, които са спортували един път седмично или по-малко. Разходките също са били с по-леки признаци на заболяване.

Не е наложително да има строго и бързо предписание за това какъв брой да ходите, само че 20- до 30-минутна бърза разходка сигурно може да бъде потребна. Помислете да полагате старания да ходите пешком всеки ден, даже в случай че е със умерено движение. Тази подготовка е доста потребна за здравето.

Пилатес

 тренировки Топ тренировки за подсилване на имунната ви система фотография: pinterest

Начинът, по който Пилатес може да помогне на имунната ви система, е двоен. Както всички други тренировки, пилатес може да форсира сърдечната периодичност и да помогне на тялото ви да създава имунни кафези. Но различен метод да го погледнете е, че тази подготовка, сходно на йога, ангажира мозъка ви и вплита в медитация и дишане.

Това значи, че евентуално може да понижи равнищата на стрес. Стресът понижава имунните кафези, които оказват помощ в битката с вирусите, наред с други резултати върху вашето имунно здраве, съгласно Медицинската система на Университета на Мериленд. Като управлявате напрежението си, вие помагате на имунната си система да остане мощна и да се бори с заболяванията.

Ако желаете да добавите пилатес към вашата рутинна подготовка, можете да го вършиме няколко пъти седмично за 30 до 60 минути едновременно, според от това какви други тренировки вършиме. Това е превъзходен метод да комбинирате кардио извършения и извършения със лично тегло.

Силови тренировки

Силовата подготовка – без значение дали е повдигане на тежести или други извършения, основани на противодействие – върви ръка за ръка с кардио за тренировки за цялото тяло. Освен това е превъзходен метод да подкрепите имунната си система. Едно изследване сподели, че единствено в една сесия за силова подготовка, тялото създава и освобождава миокини, нужни за имунната функционалност. Той също по този начин трансформира броя на белите кръвни кафези в системата по позитивен метод.

Силовата подготовка е най-хубава за вашето здраве, когато е съчетана с кардио. Стремежът да вършиме кардио пет дни в седмицата и силови тренировки най-малко два пъти седмично ще ви донесе изгодите от тези извършения. Кардио и силова подготовка, когато се вършат в тандем, ще ви дадат усъвършенствани резултати от другата (кардиото ще ви даде издръжливостта за силова подготовка, а силовата подготовка ще усъвършенства мускулите ви за кардио).

Йога

 тренировки Топ тренировки за подсилване на имунната ви система

Има няколко метода, по които тренировки, като йога може да усъвършенства имунната ви система. Един последователен обзор на изследвания откри, че йога практиката може да ускори имунната система и да има противовъзпалителни резултати върху тялото. Възпалението и имунната функционалност постоянно вървят ръка за ръка. Йога също може да понижи напрежението и да помогне с притока на кръв, с помощта на разтягането и дишането, с които се занимавате, като и двете са потребни за имунната ви система.

Що се отнася до това какъв брой постоянно да практикувате йога, с цел да подпомогнете имунната си система, изследванията са изследвали разнообразни количества, само че 30-минутна йога процедура няколко пъти седмично би трябвало да е задоволителна. Повечето изследвания преглеждат Хатха йога.

Аеробика

 тренировки Топ тренировки за подсилване на имунната ви система фотография: pinterest

Аеробни тренировки – всяко от тези кардио извършения, които форсират сърдечния ви темп – е добър избор за укрепване на имунната ви система посредством увеличение на броя на белите кръвни кафези. Много извършения попадат в тази кофа, в това число тичане, колоездене, плуване, танци и други.

Ако желаете да имате оптимално количество аеробни извършения във вашата рутина, Центърът за надзор на болесттите предлага 150 минути седмично. Можете елементарно да разделите това на 30-минутни тренировки пет дни в седмицата.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР