Забелязвали ли сте някога подуването на краката и стъпалата да

...
Забелязвали ли сте някога подуването на краката и стъпалата да
Коментари Харесай

Упражнения за намаляване на подуването на краката

Забелязвали ли сте в миналото подуването на краката и стъпалата да се утежнява след седене в продължение на няколко часа или откакто сте се излежавали и сте били увлечени от последния сезон на нов сериал на Netflix? Дори в случай че краката ви са повдигнати, подуването може да продължи. Защо се случва това и какво можете да извършите по въпроса?

Кръвта идва от сърцето ви и се изпомпва в тялото ви през артериите. След това кръвта се връща към сърцето през вените или някаква бистра течност от кръвта, наречена лимфна течност, се връща през лимфните съдове. Подуването може да бъде породено от запушване или аварийно копие на вените или лимфните съдове.

Вашите вени и лимфни съдове нямат биологична помпа за тях. Те имат дребни клапи, с цел да се опитат да реалокират течността, само че разчитат в огромна степен на вашите мускули, с цел да оказват помощ. Мускулите работят като помпа. Те се свиват към вените и лимфните съдове, изтласквайки и поддържайки прекосяването на кръв или лимфна течност. Без придвижване и потребление на мускулите, кръвта и течността могат да се натрупат в краката и стъпалата и да причинят отичане.

Така че направете отмора от бюрото си или натиснете бутона за пауза и пробвайте тези елементарни и ефикасни извършения за понижаване на подуването и отока.

 

Упражнения за понижаване на подуването на краката

Полагане на въртене на бедрата

 подуването Упражнения за понижаване на подуването на краката фотография: pinterest

Това упражнение раздвижва течността в корема и бедрата.

Докато лежите по тил, огънете коленете си нагоре и поставете краката си на повърхността.

Бавно оставете краката си да паднат на една страна и спрете, когато почувствате леко разпъване в корема или бедрата. Избягвайте извиването в долната част на гърба.

Върнете краката си в средата. След това оставете краката си да паднат на противоположната страна. Върнете се в центъра.

Повторете това придвижване 10-20 пъти.

Модификация: Ако има някакъв дискомфорт в гърба, намалете какъв брой надалеч краката ви падат встрани. Това упражнение ще ви помогне да се справите с подуването на краката ви.

Ритници с разгръщане на коленете

 подуването Упражнения за понижаване на подуването на краката фотография: pinterest

Това упражнение раздвижва течността в бедрата и коленете. Издигането ще подкрепи придвижването на течности.

Докато лежите по тил, огънете коленете си нагоре и повдигнете краката си от земята.

Изправете едно коляно и крайник на открито, като ритате крайници си към тавана. Дръжте противоположния крайник сгънат.

След това сменете позициите на краката си, тъй че противоположният крайник да рита нагоре, до момента в който огъвате другия.

Внимателно редувайте напред и обратно 10-20 пъти.

Модификация: Ако има някаква болежка в гърба или дискомфорт, можете да държите краката си на земята и да повдигате един по един наляво. Това упражнение ще ви помогне да се справите с подуването на краката ви.

Повдигане на краката

 подуването Упражнения за понижаване на подуването на краката фотография: pinterest

Това упражнение раздвижва течността в прасците, краката и глезените. Издигането ще подкрепи придвижването на течности.

Докато лежите по тил, изправете краката си до тавана.

Изпомпвайте глезените напред и обратно 10-20 пъти.

Модификации: Ако имате болки в гърба или напрежение, пробвайте да легнете на дивана с повдигнати крайници върху подлакътника на дивана. Или поставете краката си върху 2-3 възглавници за покачване. Това упражнение ще ви помогне да се справите с подуването на краката.

Мини клекове

 подуването Упражнения за понижаване на подуването на краката фотография: pinterest

Това упражнение раздвижва течността в цялата долна част на тялото и оказва помощ да се справите с подуването на краката ви.

Застанете с крайници на ширината на раменете. Дръжте се за релса или кухненската мивка за опора, в случай че е належащо за баланс.

Клекнете надолу 4-6 инча, като изпратите бедрата си обратно, като че ли ще седнете на стол. Избягвайте да позволявате на коленете ви да се движат напред около пръстите на краката за сигурност на ставите.

След това натиснете петите си назад в изправено състояние.

Повторете това 10-15 пъти.

Модификация: Ако има болежка или дискомфорт в коляното, пробвайте да намалите какъв брой надалеч клякате. Или използвайте същите мускули, като намерите стол и преминете от седнало в изправено състояние 10 пъти.

Тичане

Това упражнение раздвижва течността в цялата долна част на тялото. Това е една от най-здравословните действия, които някой може да направи за цялостното здраве.

Излезте на открито или на бягаща пътека и започнете с 2-5 минути като цел. На всеки няколко дни добавяйте още 2-3 минути към продължителността на разходките си.

С течение на времето надградете до вървене по 20-30 минути 1 или 2 пъти дневно.

Модификация: Ако нямате място за разходка или времето не ви спомага, пробвайте да марширувате на място за 2 до 5 минути. Ако имате болки в ставите или проблеми с салдото, друго чудесно място за разходка е във водата! Намерете локален басейн, в който да се разноските, или се присъединете към клас по водни извършения. Водата ще обезпечи нежна компресия, с цел да понижи подуването.

Тези извършения са елементарни и могат да оказват помощ за отпушване на подута област. Най-доброто упражнение обаче е нещо, което ви харесва и което можете да изпълнявате всеки ден. Това ще подсигурява, че вашите вени и лимфни съдове ще останат здрави и ще помогне за попречване на прекалено подуването на краката и оток.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР