Има някои грешки, които допускате в диетата ви. Ако любимият

...
Има някои грешки, които допускате в диетата ви. Ако любимият
Коментари Харесай

8 грешки в диетата и как да ги избегнем

Има някои неточности, които допускате в диетата ви. Ако обичаният ви чифт дънки не се побира, кантарът като че ли е заклещен или тежестта ви спада, с цел да се върне назад, има възможност да допускате една от тези 8 неточности при намаляване.

8 неточности в диетата и по какъв начин да ги избегнем

1. Разчитане на диети за намаляване

 диетата 8 неточности в диетата и по какъв начин да ги избегнем фотография: pinterest

Решени сте да свалите 10 кг бързо, по тази причина се подлагате на диетата. Може би проектът ви изисква всеки ден да ядете единствено грейпфрут или зелева чорба. Намалявате дневните си калории до по-малко от 1000 и килограмите се топят. Но когато приемате толкоз малко калории, забавяте метаболизма си. След края на диетата организмът ви изгаря калориите по-бавно и нормално възвръщате тежестта си.

2. Пропускане на закуската

Пропускането на закуската наподобява елементарен метод за понижаване на калориите, само че това може да ви накара да огладнеете през останалата част от деня. Това може да докара до непланирано похапване на работното място и изяждане на прекомерно огромна порция на обяд, което води до увеличение на броя на калориите. Но закуските с високо наличие на протеини и фибри могат да лимитират глада през целия ден. Всъщност изследванията демонстрират, че хората, които закусват всяка заран, са по-склонни да поддържат здравословно тегло. Пропускане на закуската по време на диетата не е по никакъв начин потребно.

 

3. Загуба на информация за закуските

 диетата 8 неточности в диетата и по какъв начин да ги избегнем фотография: pinterest

Може би броите калориите при всяко хранене, само че какво да кажем за всички междинни закуски? Това са пакетът с кренвирши на бюрото ви, дребното парче торта на празненство, усетът на сладоледа на сина ви. Всички тези безразсъдни похапвания се натрупват и могат да провалят диетата. Ако съществено желаете да броите калориите, може да употребявате смарт телефона си или бележник, с цел да следите всяка хапка.

4. Зареждане с нискомаслени храни

Продуктите с ниско наличие на мазнини могат да играят значима роля в диетата ви. Само не забравяйте, че нискомаслени не е същото като нискокалорични и не е позволение да приемате втора и трета порция. Ако затрупате чинията си с нискомаслена торта, може да се окаже, че приемате повече калории, в сравнение с в случай че изядете по-малко парче елементарна торта. Най-добрият метод да разберете какъв брой мазнини, захар и калории приемате, е да ревизирате етикета на хранителната стойност.

 

 

5. Отпиване на прекалено много калории

 диетата 8 неточности в диетата и по какъв начин да ги избегнем фотография: pinterest

Когато броим калориите, доста от нас са склонни да подценяват това, което се съдържа в напитките ни. Това е огромна неточност, когато се има поради, че някои скъпи кафета и алкохолни питиета имат повече от 500 калории. Дори калориите в плодовите сокове и газираните питиета могат да се съберат бързо. Това проваля диетата ви.

6.Пиене на прекомерно малко вода

Това е една от най-простите неточности в диетата, която може да се поправи. Водата е от значително значение за изгарянето на калории. Ако си позволите да се дехидратирате, метаболизмът ви се забавя, а това значи по-бавно намаляване. Затова пробвайте да добавяте по една чаша вода към всяко хранене и закуска.

7. Отказ от млечните артикули

Пълномасленото мляко, сиренето и сладоледът са табу за диетата, само че отводът от млечните храни може да е противопоказен. Някои проучвания демонстрират, че тялото изгаря повече мазнини, когато получава задоволително калций, и създава повече мазнини, когато е лишено от калций. Изглежда, че добавките с калций не носят същите изгоди, тъй че млечните артикули може да имат и други преимущества. Придържайте се към обезмаслени или нискомаслени млечни артикули.

8. Прекалено постоянно поръчвате бърза храна

 диетата 8 неточности в диетата и по какъв начин да ги избегнем фотография: pinterest

Шофьорската количка е комфортна след забързания ден и постоянно можете да си поръчате салата или различен по-здравословен вид. Но откакто сте там, можете ли да устоите на млечния шейк или друго лакомство? И в случай че един път си позволите лекотата на бързата храна, това може да се трансформира в табиет и да развалите диетата си. Според едно дълготрайно изследване хората, които са яли бърза храна повече от два пъти седмично, са качили 10 кг повече от тези, които са я яли по-малко от един път седмично.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР