Вероятно могат да бъдат изброявани много основания за критики, въпросът

...
Вероятно могат да бъдат изброявани много основания за критики, въпросът
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев за търсенето на Сашко: Всеки ще извлече изгода от случая. Има пропуски в системата

Вероятно могат да бъдат изброявани доста учредения за рецензии, въпросът е дали са безадресни или ще се насочат към тези, които заслужават. Това, че дребният Александър се е изгубил и не може да се откри, приказва за пропуски в системата. Това съобщи Тихомир Стойчев, специалист по сигурност и някогашен шеф на ЦСБОП, в ефира на bTV.

„ Ако не беше сегашната политическа обстановка с неяснотите към това дали ще има кабинет, може и нямаше да чуем за Александър, несъмнено щеше да бъде затворено в границите на региона. Всеки ще извлече полза от случая. Ловците събота и неделя имаха излети, това е мощна организация – тези хора трябваше да получат инструкции, да преустановят излетите и да се включат в издирването. Как са се употребявали следови кучета? Тук стои и въпросът по какъв начин по този начин, когато се знае, че детето е в тежко неравностойно състояние, със болести, не знаем какво му е в главичката, какъв е този родител, който го е извел там? “, пита той, представен от novini.bg.

Според него без храна, без вода, на тези температури на открито, Сашко няма да издържи дълго.

„ Има изнасилена и убита първокласничка, а и предишни случаи – всичко това приказва за недобра организация на структурите на Министерство на вътрешните работи, както и недобрата организация на привличането на общността да оказват помощ в такива случаи “, счита той.
Според него основен е и въпросът е и с окабеляването: „ Как са ситуирани камерите, кой ги ревизира, по какъв начин ги ревизира, разчетени ли са, заели ли сме частните камери? Едно полицейско предписание би ме присъединило мен като частник в тази обща система. Доброто качество на видеонаблюдението разрешава в чужбина да се разкрият сходни случаи в чужбина. Ето и в Турция, както се случи с дамата, упрекната за гърмежа в Истанбул. “

Той зададе въпроси към политическия хайлайф във връзка със обстановката по границата ни: „ Как през годините са урегулирани на нов стадий връзките ни с Турция, какъв брой експертни срещи са извършени, по какъв начин се охранява границата ни? Властите организираха интервенция, уличиха и заподозряха двама братя за случая с граничния служител на реда. Ловното оръжие е с дребна пробивна мощ. Ефективният изстрел на най-големите снаряди са ефикасни до 80 метра. Кой е разрешил на това разстояние да е заплашен и по какъв начин е предпазен животът на граничарите?

Организацията е неточност от българската страна – тактически не са готови, нямало е връзка. “

„ Не знам по какъв начин се усещат юристите в облеклата на вътрешните министри. Когато един юрист стане депутат, мисля, че той мисли по кое време ще се върне назад в адвокатската фирма си. От друга страна, по какъв начин приказваш, че ти разпореждаш с някаква заповед? Законът е определил по кое време военнослужещ, чиновник на реда има право да използва оръжие “, сподели още той.
Според него ГЕРБ си намира съображение да приказва за работата на Министерство на вътрешните работи, само че това е политическо говорене: „ Нека си спомним ранния ГЕРБ – какви хора влизаха в Министерство на вътрешните работи. Дотолкова се е изчерпало политическото доверие към партиите, че всеки си разрешава да приказва и да си акцентира преимущества. “

Той сбито разяснява и случаите със Семерджиев и с полицейския прокурор, като свърза спорта с престъпността: „ Да не забравяме, че групировките, правили най-тежкия рекет, са били свързани със спорта. Спортът беше една голяма незаконна мрежа. Хора от агитка бяха тези, които пребиха журналиста Слави Ангелов. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР