„Вероятно чисто технически Путин ще спечели войната, защото руската армия

...
„Вероятно чисто технически Путин ще спечели войната, защото руската армия
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Победата за Путин ще бъде пирова

„ Вероятно чисто механически Путин ще завоюва войната, тъй като съветската войска е в пъти по-силна от украинската, само че това ще бъде пирова победа. Жертвите ще бъдат колосални”, това съобщи пред NOVA NEWS някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров.

Според него е допустимо да се стигне до продължителна революция, където съветската войска ще търпи големи провали.

" Не е изключено Путин да огледа и оттатък Украйна ", счита Гяуров.

„ Независимо от интервенциите върху цяла Украйна, от ден на ден стартирам да си мисля, че би трябвало да разсъждаваме към отцепването на Източна Украйна, тъй като там са съсредоточени бойните дейности. Най-вероятно Путин ще упорства за някакъв федеративен вид. Да я разцепи на западна и източна”, разяснява Гяуров.

„ Надявам се Путин да откри края си в Украйна. Евентуална победа ще бъде обвързвана с невероятни опустошения. Това няма по какъв начин да не се отрази и на съветското общество. Жертвите няма по какъв начин да бъдат преглътнати. И близкото му обграждане ще си даде сметка, че Путин води Русия към катастрофа”, сподели Гяуров.

„ Никой не очакваше такава единна реакция от целия свят. Това, което се случи в Организация на обединените нации е невиждано – единно наказание ", добави той.

„ Вчера гледах показаните от украинския общоприет щаб документи, пленени в Южна Украйна, на едно от подразделенията на черноморския флот. В тях беше закрепено, че нападението ще стартира на 20 февруари и ще завърши на 6 март. Действително са се надявали за 2 седмици да приключат с всички военни интервенции. Мисля, че никой не е очаквал такава съпротива”, разяснява Димо Гяуров.

„ Не знам дали ръководещите са наясно какво да създадат. Но още веднъж виждам клатене и разнобой. Какво вършим във връзка с ограниченията, които НАТО би трябвало да вкара на наша територия. Те плануват съответен проект за България, дислоциране на сили на наша територия”, разяснява той.

„ Това с българския батальон бе тежко заблуждение на премиера. Това е невъзможна формула ", безапелационен е Гяуров.

„ Това с призовките бе страшна нелепост. Прави се всяка година, само че не и в подобен миг. Прегледът на скривалищата – също. Ако някой не го прави преднамерено, го прави от нелепост ", добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР