Вероника Кудерметова и Анхелина Калинина са първите две полуфиналистки на

...
Вероника Кудерметова и Анхелина Калинина са първите две полуфиналистки на
Коментари Харесай

Вероника Кудерметова и Анхелина Калинина се класираха за полуфиналите в Рим

Вероника Кудерметова и Анхелина Калинина са първите две полуфиналистки на шампионата от сериите WTA 1000 на клей в Рим, Италия.

В първия четвъртфинал рускинята Кудерметова реализира цялостен поврат против китайката Чжън Цинвън и я победи с 3:6, 6:3, 6:4 в дуел, който продължи повече от два часа и половина.

Малко по-късно пък украинката Анхелина Калинина се оправи с №12 в схемата Беатрис Хадад Мая още веднъж след поврат - 6:7(2), 7:6(6), 6:3. Двубоят сред двете се трансформира в същински маратон, защото продължи 3 часа и 41 минути, с което се трансформира в най-дългия мач дотук през сезона.

По този метод в полуфиналите една против друга ще се изправят точно Кудерметова и Калинина, като и двете са в гонене на своето първо класиране за край на шампионат от сериите WTA 1000.

До момента рускинята и украинката са се срещали два пъти, като през 2021-а година Вероника Кудерметова печели в три сета в Линц, Австрия, само че по-рано през този сезон Анхелина Калинина взе своя реванш, побеждавайки на собствен ред в три сета по време на конкуренцията в Дубай.

Мач №3 от тяхното съревнование следва да бъде изигран този петък (19 май), а залогът ще място на финала в Рим.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР