Третият поставен Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира

...
Третият поставен Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира
Коментари Харесай

Александър Зверев достигна четвъртфиналите на турнира по тенис в Рим

Третият подложен Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей кортове от сериите " Мастърс " в италианската столица Рим.

Представителят на Германия се наложи над португалеца Нуно Боржеш с 6:2, 7:5 в четвъртия кръг след час и 27 минути игра.

Двамата си размениха общо четири пробива в първия сет, завършил с триумф за Александър Зверев – 6:2. Във втората част Зверев реализира основен пробив за преднина от 6:5 и завърши срещата със 7:5 при първия си мачбол.



Негов противник в спор за постигане до полуфиналите ще бъде отстранилият Григор Димитров американец Тейлър Фриц, 11-и подложен в Рим.

Седмият в схемата Хуберт Хуркач (Полша) преодоля 17-ия подложен Себастиан Баес (Аржентина) след поврат с 5:7, 7:6(4), 6:4 за два часа и 40 минути игра.

Хуркач ще се изправи в конфликт за класиране на полуфинала против 14-ия подложен Томи Пол от Съединени американски щати, който отстрани втория в схемата Даниил Медведев. Пол надви над съветския тенисист в два сета – 6:1, 6:4 единствено за 74 минути игра.

Медведев стартира мача с пробив и 1:0 в своя изгода, само че позволи Томи Пол да завоюва идващите шест гейма. Във втория сет руснакът отново поведе с 2:0, последва нова серия от четири гейма за американския тенисист, който обърна до 4:2 и в последна сметка победи с 6:4 при първия си мачбол.

На четвъртфиналите ще се срещнат още чилиецът Алехандро Табило и Чжъчжън Чжан от Китай. 29-ият в схемата Табило надделя 16-ия подложен руснак Карен Хачанов със 7:6(5), 7:6(10) и за първи път ще играе на четвъртфинал на шампионат от сериите „ Мастърс “, а Чжан в профил бразилеца Тиаго Монтейро със 7:6(4), 6:3.

21-ят подложен Николас Хари (Чили) се оправи със съпротивата на Александър Мюлер от Франция със 7:5, 6:3 и чака в идващия кръг спечелилия от мача сред Стефанос Циципас (Гърция) и Алекс де Минор (Австралия).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР