Веригата супермаркети Теско (Tesco) въведе ограничения за купуването на яйца

...
Веригата супермаркети Теско (Tesco) въведе ограничения за купуването на яйца
Коментари Харесай

Нов удар по британците. Защо ги лишават от яйца?

Веригата супермаркети " Теско " (Tesco) вкара ограничавания за пазаруването на яйца във Англия поради проблеми със снабдяването, съобщи БНР. 

Най-голямата английска верига супермаркети в действителност е третата, въвела сходни ограничения след  " Асда " (Asda) и " Лидл " (Lidl).
-->
Клиентите в този момент имат право да купуват най-много три кори яйца. Причините за рецесията с доставките на яйца са две: високите разноски за притежателите на птицеферми и епидемията от птичи грип.

Птицевъдите бяха наранени от покачващите се цени на силата през последните месеци, а цената на пшеницата се увеличи поради войната в Украйна. Зърното е основен съставен елемент във фуражите за пилета. Фермерите също така се оплакаха от незадоволителни приходи от продажбата на яйца от супермаркетите.

В същото време най-голямата зараза от птичи грип във Англия принуди държавното управление да задължи фермерите да държат птиците единствено на закрито. Има 252 случая на птичи грип от началото на епидемията през октомври предходната година, като 118 от тях са единствено от 1 октомври тази година насам. Милиони птици умряха или бяха изклани през последната година.

Цената на яйцата е измежду най-бързо покачващите се при храните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР