Венцеслав Стефанов определи футболистите на националния отбор като основни виновници

...
Венцеслав Стефанов определи футболистите на националния отбор като основни виновници
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Слязохме под дъното

Венцеслав Стефанов дефинира футболистите на националния тим като съществени виновници за срамните резултати. Според члена на Изпълкома на БФС на играчите им липсва състезателен морал.

" Вече бяхме споделили, че сме стигнали дъното. Сега мисля, че копаем още по-надолу. Слязохме и под дъното! Някъде четох изявление на един футболист след мача с Гибралтар, че те не са отговорни. Сигурно са отговорни интернационалната рецесия и войната в Украйна. Не знам към този момент какво ще си измислят футболистите като оправдания. За мен те са главните виновници. Няма никакво себераздаване у тях, не видяхме никаква борба от тях, не демонстрираха нищо от така наречен " състезателен морал ". Не можеш да победиш, дето се вика, една канара. Това е срамно! Наистина сме под морското дъно ", разяснява пред " Тема Спорт " Венци Стефанов.

" Всичко това идва като последица от обстоятелството, че позволяваме всеки клуб да докарва колкото си желае чужденци у нас. Ето в този момент има един клуб от Първа лига, в който се подвизават примерно двайсетина чужденци. Един град като Пазарджик, който влезе в елита.... Там май също ще докарат доста играчи от кое място ли не... Та, по този метод това място ти го обезлюдяваш за млади български футболисти. Като прибавим Разград, ЦСКА и Ботев Пловдив към тях - е, от кое място да имаме народен тим? От Крумовград желаят да влязат следващата година в Първа лига, нека при тях има повече български футболисти. Сами се обричаме на крах. Четох за предлагането на Ботев да няма ограничаване на непознатите играчи. Не желая да загатвам някои неща, че отново ще тръгнат да ме съдят за расизъм. В последна сметка България е за Българите ".

Попитан кой всред спряганите за нов селекционер Димитър Димитров-Херо и Николай Киров-Белия би трябвало да застане отпред на България, президентът на Славия отговори:

" От тези имена, които споменахте, нито един не ми е любимец. Няма да споделям кой би трябвало да поеме националите, че ще му по този метод ще му изям хляба. Според мен този, който е отпред би трябвало да му бъде вменено да стартира да гради предстоящ тим от млади български футболисти. Нашите юноши се класираха за финалите на Европейското шампионата до 17 години. Там играха с връстниците си от Франция и Нидерландия, които са бъдещите национали на съответните сили и ще играят в най-големите клубове в света. А нашите момчета ще си отидат някъде във В или Б група, само че ще бъдат забравени за българския футбол. Ако не му бъде заповядано на новия селекционер да наложи единствено и само доста млади играчи, нямаме никакъв късмет. Нека да останат двама-трима по-читави и интелигентни от опитните, само че няма потребност да вървят в Космоса. Да дават всичко от себе си и в случай че имат някакъв опит да го предадат и той да бъде потребен за младите ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР