Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо започна снощи обиколка на страната,

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо започна снощи обиколка на страната,
Коментари Харесай

Венецуелският опозиционен лидер започна обиколка на страната

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо стартира нощес обиколка на страната, която бележи нов стадий в акцията му за събаряне на президента Николас Мадуро, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. В същото време поддръжници на държавното управление се събраха на протест в столицата Каракас.

Пред събралото се голям брой в северния град Валенсия Гуайдо даде обещание да обезпечи по-добър живот на изпитващите усложнения венецуелци. "По-силни сме от всеки път ", съобщи подкрепяният от Съединени американски щати опозиционен водач, който през януари се прогласи за изпълняващ длъжността президент.

Преизбирането на Мадуро е нелегално, повтори Гуайдо пред последователите си, призовавайки ги да продължат това, което той назова "Операция "Свобода ". Скоро, откакто сме посетили и организирали всички елементи на страната, ще отидем в президентския замък Мирафлорес и ще си върнем това, което принадлежи на венецуелския народ, даде обещание опозиционният водач.

Около 90 на 100 от венецуелските жители желаят Мадуро да се откаже от президентските компетенции, демонстрира изследване на публичното мнение на венецуелската социологическа организация "Меганализис ", оповестено през вчерашния ден на уеб страницата на в. "Насионал ". Проучването е извършено от 11 до 14 март в 16-те най-гъсто обитаеми щата и 32 града на Венецуела. 88,9 на 100 от участвалите в изследването 1 100 души са подкрепили оставката на Мадуро и неговото държавно управление.
Възможната статистическа неточност при изследването е 3,3 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР