Велосипедисти се възмутиха от поредната велоалея с неясна маркировка и

...
Велосипедисти се възмутиха от поредната велоалея с неясна маркировка и
Коментари Харесай

Възмущение в Пловдив от велоалея: какъв е този знак?

Велосипедисти се възмутиха от следващата велоалея с неразбираема маркировка и знак. За случая алармира фейсбук групата Критична маса България.

"Община Пловдив, можете ли да ни кажете какви са този знак и тази маркировка, по какъв начин и дали са дефинирани в ЗДП? Да тълкуваме ли знака като някаква артистична интерпретация на знак Г16, който категорично демонстрира мястото на пешеходци и велосипедисти? Може би актьорът е желал да каже, че общината няма проблем с това хората да се прескачат на "велоалеята "?, запитаха феновете на колелата.

 Сн. Критична маса България

Пред Novini.bg те прецизираха, че въпросната велоалея се намира на бул. Любен Каравелов 14. Подобни неразбираеми знаци обаче има по целия град. От групата задават и още един въпрос - дали общинар би си разрешил да кара колело на велоалея, през която минават и пешеходци и велосипедисти. От "Критична маса България " са безапелационни, че некомпетеността на локалната и законодателната власт постанова да се сътвори специфичен орган към институциите, който да се занимава единствено с въпросите на велосипедистите. Пред Novini.bg те показаха още, че велоалеята не трябва да основава проблеми за самите пешеходци. Целта й е да улесни всички участници в придвижването.

От групата приканват хората да се свързват с тях и да подават сигнали за сходни случаи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР