Великотърновският университет Св. св. Кирил и Методий ще има поделения

...
Великотърновският университет Св. св. Кирил и Методий ще има поделения
Коментари Харесай

Университет в Търново открива филиал в Северна Македония

Великотърновският университет " Св. св. Кирил и Методий " ще има поделения в град Свети Николе, Северна Македония, реши държавното управление. В поделенията ще се приготвят студенти по три специалности от професионалните посоки Филология, Науки за земята и Информатика и компютърни науки за придобиване на образователно-квалификационна степен " магистър ". Професионалните посоки са определени в сходство с потребностите на района от висококвалифицирани експерти за избрани специалности. Обучението ще се организира на британски език и студентите, приключили го сполучливо, ще получават тапия на Великотърновския университет и европейско дипломно приложение.

Предвижда се в началото да бъдат признати от към 100 студенти след добита степен " бакалавър " .

Предложението за откриването на поделенията е на ректора на университета във Велико Търново. В претекстовете на Академичния съвет се показва, че по този метод ще се утвърди смисъла на висшето учебно заведение като средище за създаване на висококвалифицирани експерти.
 Виртуален медицински университет следващата година даде обещание ректорът
Виртуален медицински университет следващата година даде обещание ректорът

Заради пандемията от ковид планът се е забавил

А във Варна ще се сътвори Научно-внедрителски институт за нововъведения в туризма, реши държавното управление. Институтът ще създава и ползва новаторски решения за развиване на туризма - трансфер на технологии в обслужването и маркетинга, внедряване на нови бизнес модели, основаване на разнообразни конкурентоспособни туристически артикули. Той ще спомага и за свързване на науката, образованието и туристическия бизнес.

Предвижда се към института да има новаторски кулинарен център с съвременна база за здравословна кухня, както и обучително-тренировъчен комплекс за подготовка на фрагменти в региона на хотелиерството, ресторантьорството, туроператорската и турагентската активност, туристическата анимация и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР