Великотърновският апелативен съд потвърди мярката задържане под стража за турския

...
Великотърновският апелативен съд потвърди мярката задържане под стража за турския
Коментари Харесай

В ареста остава турският шофьор на румънския автобус, катастрофирал край В. Търново

Великотърновският апелативен съд удостовери мярката задържане под стража за турския водач на румънския рейс, който катастрофира на основния път Русе – Велико Търново. При случая на 6 август починаха четирима румънски и турски жители, а осем бяха тежко ранени. Решението е дефинитивно.

Турският водач Дженгиз Джан е с повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност на 4 индивида при тежката злополука. Законът планува отнемане от независимост от 3 до 15 години. Съществува заплаха обвиненият да се укрие, уточни прокурор Радослав Косев от Великотърновската апелативна прокуратура:

„ Ако бъде приет за отговорен, е доста евентуално наказването, което ще бъде наложено, да е дейно. Тази заплаха стимулира обвинени лица да се отклоняват от разследване и съд “.

Защитникът на турския водач юрист Георги Николов изиска домакински арест:

„ Не би трябвало да се дава превес единствено на публичния интерес, би трябвало да бъдат съобразени и правата на обвинените лица. Много са разнопосочни събраните доказателства към този миг “.

Тричленен състав на Великотърновския апелативен съд удостовери най-тежката мярка за неотклонение.

По следствието се чакат резултатите от назначените съдебно-медицинска и автотехническа експертиза, не са разпитани петимата потърпевши румънски жители, които в деня на злополуката с хеликоптери бяха превозени до лечебни заведения в Букурещ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР