Една от най-силните атлетки на България в скока на височина

...
Една от най-силните атлетки на България в скока на височина
Коментари Харесай

Венелина Венева награди победителите в Darko Team Baby Cup

Една от най-силните атлетки на България в скока на височина Венелина Венева взе участие в награждаването на спечелилите по време на детското съревнование по тичане - Darko Team Baby Cup.

Венева, която е европейска вицешампионка и има персонален връх от 204 см, взе участие в надпреварата като треньор на клуб „ Славия “, а част от нейните ученици завоюваха медали.

В конкуренцията на Националния стадион „ Васил Левски “ стартираха над 350 деца на възраст от 4 до 13 години. Участниците бяха разграничени в 10 възрастови групи, а всички сполучливо финиширали бяха наградени с дизайнерски медали и награди от уредниците.

Състезанието Darko Team Baby Cup е новаторско, като комбинира детайли от програмата „ Детска атлетика “ на интернационалната федерация по лека атлетика и тичане на 50 метра и 60 метра.

Първоначалното децата загряват дружно с музика и извършения, а по-късно започват в спринтовите дисциплини, като по този метод по-лесно преодоляват предстартовата тресчица, а родителите и треньорите са по-спокойни на трибуните.

Амбицията на надпреварата е децата да създадат първите си стъпки в атлетиката в положителна и вдъхновяваща среда.

Darko Team Baby Cup се провежда от състезателен клуб „ Дарко Тим “, които е профилиран в началното образование по лека атлетика. Следващото издание на шампионата е в края на ноември в зала „ Фестивална “ и ще бъде част от тържествата по случай 100 години лека атлетика в България.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР