Великобритания започва от днес масовата ваксинация срещу коронавирус. Тя ще

...
Великобритания започва от днес масовата ваксинация срещу коронавирус. Тя ще
Коментари Харесай

V day в Англия. Почва ваксинацията

Великобритания стартира от през днешния ден всеобщата имунизация против ковид. Тя ще се прави с медикамента на Pfizer и BioNTech, макар че той към момента чака окончателните позволения от Европейската комисия по медикаментите.

За Англия това V day, разгласи здравният министър на Кралството Мат Хенкок пред Скай Нюз, изтъквайки по този метод историческата значителност на най-голямата логистична интервенция на Острова от времето на Втората международна война. Той назова старта на имунизацията V day по прилика с D day /Денят „ Д ”/, когато стартира Десантът в Нормандия, отворил пътя за победа на съюзническите войски във Втората международна война.

40 милиона ваксини обезпечи Англия. Те ще стигнат за имунизацията на два стадия на 20 милиона души в 70-милионната страна. Втората ваксина се слага след тъкмо 21 дни, с цел да резултатът от имунизацията оптимално добър.

От през днешния ден имунизацията ще се слага в 50 лечебни заведения. До края на седмицата в страната ще бъдат доставени 800 000 дози. От 14 декември общопрактикуващите лекари ще слагат имунизацията в над 1000 отдалечени центъра в страната.

Най-голямата логистична интервенция на Острова е под контрола на английското разузнаване. МИ-6 прикани да не се оповестяват местата, на които се пази имунизацията. Армията се включи в доставките. Военни самолети транспортират дозите от завода в белгийското градче Пюрс, което бе определено от Pfizer за производството на медикамента. Целта е да се избегнат забавяния по пристанищата.

Първи ще се имунизират хората над 80 година, лицата на първа линия и жителите на старческите домове, които са най-уязвими. Британската кралица Елизабет, който е на 94 година и брачният партньор й Филип, който е на 99 година, оповестиха, че се оповестят публично, когато се имунизират.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР