Великобритания възнамерява другата седмица посолството ѝ отново да поднови работата

...
Великобритания възнамерява другата седмица посолството ѝ отново да поднови работата
Коментари Харесай

Великобритания възнамерява другата седмица да отвори посолството си в Киев

Великобритания има намерение другата седмица посолството ѝ още веднъж да възобнови работата в украинската столица Киев и обмисля да укрепи съдружниците си, изпращащи оръжия на Украйна. Това съобщи през днешния ден английският министър-председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

През февруари, дни преди началото на съветската инвазия в Украйна, Лондон заяви, че английското посолство в Украйна краткотрайно се реалокира в Лвов.

" Благодарение на изключителната неотстъпчивост и триумфът на президента (на Украйна Володимир) Зеленски и на украинския народ в съпротивата против съветските сили в Киев през днешния ден мога да разглася, че скоро - идната седмица, още веднъж ще отворим нашето посолство в украинската столица ", сподели Джонсън на конференция при посещаване в Индия.

Според него съветският президент Владимир Путин е позволил " пагубна неточност ", предприемайки нашествието, само че продължава да има действителна опция Русия въпреки всичко да победи в Украйна. " Страхувам се, че на този стадий обстановката е непредсказуема, просто би трябвало да бъдем реалисти ", сподели Джонсън.

Той съобщи, че Англия обмисля по какъв начин може да подкрепи с военно съоръжение страни като Полша, с цел да им разреши да изпращат по-тежко въоръжение на Украйна. " Обмисляме опцията за изпращане на танкове на Полша, с цел да ѝ помогнем, защото тя праща някои от своите (танкове) Т-72 на Украйна ", сподели Джонсън.

Попитан дали е склонен с оценките на западни разузнавания, че войната в Украйна може да продължи до края на идната година, Джонсън сподели, че има " действителна опция " войната да продължи до края на 2023 година, съобщи Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР