Великобритания ще има нов министър-председател и неговото име е Риши

...
Великобритания ще има нов министър-председател и неговото име е Риши
Коментари Харесай

Акшата Мурти - съпругата на новия британския премиер: Успешен предприемач и дъщеря на индийския Бил Гейтс

Великобритания ще има нов министър-председател и неговото име е Риши Сунак. Той доста скоро ще би трябвало да са нанесе в резиденцията на " Даунинг Стрийт 10 ", само че няма да е самичък. С него ще са двете му дъщери и неговата свръхбогата брачна половинка, която добре познава светлините на прожекторите.

42-годишната Акшата Мурти е щерка на индийския милиардер Нараяна Мурти, именуван още " индийския Бил Гейтс ", който е създател на софтуерната компания " Infosys ".

Тя израства в родния си град Бенгалуру в Южна Индия, възпитавана в строга дисциплинираност от своя богат татко и майка ѝ - известната писателка и човеколюбец Судха Мурти. Майка ѝ даже ѝ не разрешава да гледа телевизия вкъщи с брат си Рохан и принуждава двамата да вървят на учебно заведение с рикша, както вършат всички техни съученици.

През 1998 година Акшата отпътува за Съединени американски щати, където приключва стопанска система и френски език в частния лицей " Claremont McKenna " в Калифорния. След което получава колежанската си тапия по мода, а след това работи в фирмите " Deloitte " и " Unilever ", до момента в който учи за магистърска степен в Станфорд. Именно там двамата с Риши се срещат за първи път.

 Акшата Мурти и Риши Сунак имат две деца - Кришна и Анушка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР