Великобритания ще достави на Украйна реактивни системи за залпов огън

...
Великобритания ще достави на Украйна реактивни системи за залпов огън
Коментари Харесай

Лондон дава на Киев реактивни системи за залпов огън с обхват 80 км

Великобритания ще достави на Украйна реактивни системи за залпов огън М270, с обсег 80 км, с цел да помогне на силите на Киев против съветската атака, разгласи английското министерство на защитата, представено от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Системите М270 " ще подобрят доста опциите на украинските сили ", се акцентира в изказването на министерството. Решението е било взето " в тясна съгласуваност " със Съединени американски щати, откакто Вашингтон разгласи предходната седмица, че ще достави на Украйна реактивни системи за залпов огън с обсег 80 км, инсталирани на леки бронирани машини.

Киев желае реактивни системи за залпов огън, позволяващи нанасяне на удари в дълбочина по съветските позиции, до момента в който неговите оръжия остават по-далеч от фронтовата линия, напомня Агенция Франс Прес. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обаче отхвърли да достави на украинската страна системи, които могат да доближат до територията на Русия.

" Ако интернационалната общественост продължава поддръжката си, Украйна може да завоюва ", съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс. " Руската тактика се трансформира и нашата поддръжка също би трябвало да се промени ", добави той. Според него новите оръжия ще оказват помощ на украинските сили " да се защитят по-добре от бруталното потребление на артилерия с огромен обсег, която силите на Путин използваха безсистемно, с цел да унищожават градове ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР