Великобритания планира нови закони за защита на държавата от враждебни

...
Великобритания планира нови закони за защита на държавата от враждебни
Коментари Харесай

Великобритания приема нови закони за гонене на шпиони

Великобритания възнамерява нови закони за отбрана на страната от враждебни страни като Китай и Русия. Новото законодателство усилва пълномощията на английските управляващи при преследването и депортирането на шпиони на непознати страни, настоящи на територията на Обединеното кралство, написа " Сънди таймс ", съобщи News.bg.

Премиерът Борис Джонсън ще употребява тирада на кралица Елизабет Втора на 11 май, с цел да разгласи законопроект за дейности против враждебни страни, в това число условие всички лица, които работят от името на непознати държавни управления във Англия да записват наличието си. Ако не го създадат, те са застрашени от покачване на обвинявания в закононарушение.

Правителството също ще актуализира " архаичния " Закон за отбрана на държавни секрети и публична информация, с цел да може да бъде прилаган против лица, които се пробват да подриват английските ползи от чужбина, в това число хакери, които работят от името на враждебни страни. Джонсън е решен да се прокарат ограниченията на фона на безпокойството от дейностите на Русия и Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР