Великобритания обмисля да отмени изискването за задължителна ваксинация срещу COVID-19

...
Великобритания обмисля да отмени изискването за задължителна ваксинация срещу COVID-19
Коментари Харесай

Великобритания вероятно ще се откаже от задължителната ваксинация на медиците

Великобритания обмисля да анулира условието за наложителна имунизация против COVID-19 на здравните служащи, оповестява Би Би Си.

Главният секретар на английското министерство на финансите Саймън Кларк изясни, че наложителната имунизация може да докара до дефицит на личен състав в бранша.

Предстои министърът на опазването на здравето на Саджид Джавид да организира среща с сътрудниците си, с цел да утвърди решението за отвод от наложителната Коронавирус имунизация.

Първоначално се планираше всички медици в Англия да бъдат имунизирани до 1 април. В противоположен случай щяха да бъдат освободени от работа. Съгласно данните 77 000 здравни служащи в страната към момента не са ваксинирани.

Джавид разясни, че когато е било решено въвеждането на наложителната имунизация, е доминирал Делта разновидността на ковид. Ситуацията обаче се е трансформирала след появяването на Омикрон, което е наложило решението да бъде подложено на още един разбор и преразглеждане.

Задължителната имунизация породи неодобрение измежду здравните служащи в страната и се стигна до митинги. Някои медици даже се заканиха, че ще се реалокират в други елементи на Англия или зад граница, където не е въведено такова условие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР