Великобритания няма автоматично да депортира граждани на Европейския съюз след

...
Великобритания няма автоматично да депортира граждани на Европейския съюз след
Коментари Харесай

Лондон няма автоматично да депортира граждани на ЕС след Брекзит

Великобритания няма автоматизирано да депортира жители на Европейския съюз след приключването на крайния период на 30 юни 2021 година за подаване на заявки за право да останат в страната след Брекзит, съобщи през днешния ден Ги Верхофстат, координатор на Европейския парламент за Брекзит, представен от Ройтерс и ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Верхофстат, който се срещна през вчерашния ден с английски министри, в това число с министъра за Брекзит Стивън Баркли, съобщи, че е получил уверения за използване на гратисен интервал за тези, които не са кандидатствали по английската скица за " статут на уседналост " до крайния период.
" Какво ще се случи с тези хора даже след приключване на гратисния интервал? Няма да има автоматизирано депортиране ", сподели Верхофстат пред радио Би Би Си.

" След гратисния интервал те ще имат опция да подават документи, акцентирайки основанията, заради които не е било допустимо да го създадат в границите на общоприетата процедура ", добави той.
Попитан за думите на Верхофстат, представител на английският министър председател Борис Джонсън удостовери, че няма да има автоматизирани депортации.
Наред с това Верхофстат предизвести през днешния ден, че договарянето на съглашение за комерсиалните връзки на Европейски Съюз и Англия след Брекзит ще бъде " доста мъчно ", в случай че Лондон, откаже да одобри европейските правила и стандарти, съобщи ДПА.
" Смятам, че и двете страни имат интерес да бъдат доста амбициозни (в преговорите). Но какъв брой надалеч ще се стигне е доста мъчно да се каже през днешния ден, тъй като това ще зависи от степента на предпочитание от английска страна да се придържа към редица стандарти на Европейски Съюз ", означи Верхофстат. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР