Великобритания може да използва данъците, за да накара технологичните гиганти

...
Великобритания може да използва данъците, за да накара технологичните гиганти
Коментари Харесай

UK ще облага IT гигантите ако не помагат

Англия може да употребява налозите, с цел да накара софтуерните колоси да оказват помощ повече в битката против екстремизма, съгласно английски министър.

Обединеното кралство може да вкара нови налози за софтуерните колоси като Google (Google) и Facebook (Facebook), в случай че те не създадат повече в битката против онлайн екстремизма, сваляйки материали, които радикализират хората или пък им оказват помощ да приготвят набези, разгласи през днешния ден държавният министър за сигурността Бен Уолъс, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Уолъс упрекна софтуерните компании, че продават данните на потребителите си, само че не желаят да ги дават на държавното управление, което е насила да харчи големи средства по стратегии за премахване на радикализацията, за наблюдаване и други антитерористични ограничения.

Ако не престават да не сътрудничат, ще би трябвало да се обърнем към ограничения като налозите, с цел да ги подтикваме или да компенсираме тяхното безучастие, сподели Уолъс в изявление за в. "Сънди таймс ".

Той упрекна софтуерните колоси, че слагат преди всичко облагата си пред публичната сигурност.

Трябва да спрем да се преструваме, че защото те седят на пуфове и носят тениски не са безскрупулни печалбари, сподели министърът. Те безскрупулно ще продадат нашите данни на компании за заеми и софт порно, само че няма да ги дадат на демократично определеното ни държавно управление, разяснява Бен Уолъс.

По думите му софтуерните компании доста са облекчили живота на нападателите, като отхвърлят да смъкват екстремистко наличие и управления за правене на бомби.

Криптирани услуги за известия като УотсАп (WhatsApp) също са голям проблем, сподели той. Бен Уолъс добави, че наблюдението на хора би трябвало да бъде засилено, а това коства милиони английски лири.

Тъй като фирмите не смъкват наличието допустимо най-бързо, ни се постанова да дерадикализираме хора, които са били радикализирани. Това коства милиони. Това не може да им се разминава и ние би трябвало да обсъдим всички варианти, в това число налозите, добави той, без да даде повече детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР