Беше много важно да забраним хазарта, обаче Законът за приемането

...
Беше много важно да забраним хазарта, обаче Законът за приемането
Коментари Харесай

Хампарцумян: Политиците нямат желание да влезем в еврозоната

" Беше доста значимо да забраним хазарта, обаче Законът за приемането на еврото, той тъй като е подготвен... Ако хазартът е по-голям от еврото, за какво очаквате, че ще стане с приемането ни там? Онези хора, в случай че не видят мотивация от другата страна, като се изключи че всичките критерии би трябвало да се изпълнени, би трябвало да има публично мнение, което да желае това да се направи. Непрекъснато чуваме някакво мрънкане – подготвени, неготови и по този начин нататък, а в действителност, като пресекат границата с Гърция, влизат в еврозоната и се усещат прелестно. "

Това мнение изрази финансистът Левон Хампарцумян пред Дарик.

Той акцентира, че у нас явно няма мотивация за приемането на еврото измежду политиците, а огромна част от българите не са добре осведомени по въпроса.

Според него по-реалистичната дата за влизане в еврозоната е 01.01.2026 година, а не 2025 година какъвто беше досегашният проект. " Очевидно е, че България изпуска и този трен. "

Хампарцумян изрично съобщи, че стопанската система ни е подготвена: „ Голяма част от стопанската система у нас е в частни ръце, съумява сносно да се оправя с провокациите като Ковид и войната в Украйна. “

„ На пропагандните послания против еврото ръководещите би трябвало да противостоят, а хората да се образоват по тематиката ”, добави още специалистът.

„ Обществото не упражнява нужния напън върху хората, които го ръководят, с цел да могат да ги накарат да одобряват това като приоритет. “

Относно обстановката в Европа той разяснява: „ Европа си губи конкурентните прерогативи. Тя беше сравнима с стопанската система на Съединени американски щати, към този момент не е. Това го написа в отчети на Европейския съюз, на Марио Драги (бивш президент на Европейската централна банка). При всички случаи ще би трябвало да се вършат старания в тази посока ние да се реиндустриализираме като континент и да почнем да способстваме повече за личното си индустриално развиване. “

На въпрос дали обмисля влизане в политиката Левон Хампарцумян отхвърли, като добави, че има и други способи човек да бъде потребен.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР