Великобритания и Република Ирландия няма да кандидатстват за домакинство на

...
Великобритания и Република Ирландия няма да кандидатстват за домакинство на
Коментари Харесай

Великобритания и Ирландия се отказаха от кандидатурата за Мондиал 2030

Великобритания и Република Ирландия няма да аплайват за домакинство на Мондиал 2030 и ще се концентрират вместо това върху взаимна кандидатура за приемане на Евро 2028, оповестиха управащите футболни организации на двете страни.

Футболните асоциации на Англия, Северна Ирландия, Шотландия, Уелс и Ирландия са заключили, че европейското състезание съставлява по-добра алтернатива от международното състезание, откакто провели изследване за еластичност, което бе подкрепено с финансови средства от английското държавно управление.

„ Петте асоциации взеха решение да се концентрират единствено и само върху публична кандидатура за приемане на Евро 2028 и се съгласиха да не аплайват за домакинство на Мондиал 2030. Приемането на Европейско състезание предлага сходна възвръщаемост на вложенията, като Европейският шампионат носи надалеч по-ниски разноски за доставки и капацитетът на изгодите се осъществя по-рано. Ще бъде чест и привилегия да приемем групово Евро 2028 и да приветстваме цяла Европа. В добавка, ще бъде прелестна опция да демонстрираме същинското влияние от приемането на първокачествен футболен шампионат, като мотивираме за позитивна смяна и оставим дългогодишно завещание измежду нашите общества “, се споделя в тяхно взаимно изказване.

Кандидатурата за Мондиал бе разкритикувана като „ безценен суетлив план “ от Джулиан Найт, юристът, който дава отговор за Комисията по цифровизация, просвета, медии и спорт, след провалените опити Англия да одобри сама международните шампионати през 2006 и 2018. Хаосът, който помрачи финала на Евро 2020 на „ Уембли “ предходната година наподобява не е обърнал Европейската футболна асоциация (УЕФА) против провеждането на огромни събития на стадиона в английската столица, като първият мач „ Финалисима “ сред европейския първенец Италия и южноамериканския отличник Аржентина ще се организира точно там през юни.

УЕФА разгласи предходната година, че страните, които имат интерес към домакинство на Евро 2028, би трябвало да потвърдят интереса си до 23 март, като страните претенденти ще бъдат оповестени на 5 април. Процесът по кандидатстване за финалите през 2032 ще се организира в същото време с този за форума четири години по-рано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР