Велико Търново. Спектакълът Пепеляшка“ ще е част от Международния театрален

...
Велико Търново. Спектакълът Пепеляшка“ ще е част от Международния театрален
Коментари Харесай

„Пепеляшка“ гостува на сцената на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 във Велико Търново

Велико Търново. Спектакълът „ Пепеляшка “ ще е част от Международния сценичен фестивал „ Лято, кукли и другари “ 2021, който се организира във Велико Търново. Основните уредници от куклен спектакъл „ Весел “ прецизират, че представлението ще е на 17 юли от 11.00 часа на откритата сцена „ Арт лято “ до Художествена изложба „ Борис Денев “ в парк „ Асеневци “ във Велико Търново. При несъответствуващи метеоусловия представлението ще се играе в същия ден, само че от 11,30 часа на сцената на читалище „ Надежда 1869 “ (тел. 0887 790 549).

„ Пепеляшка “ е премиерната изненада, готова от екипа на Драматично-кукления спектакъл от Силистра. Постановката е на Теодора Попова-Лазарова, сценографията и куклите – на Диана Узунова-Тодорова, а истинската музика – на Георги Гарчов. Участват Елена Кешишева, Илияна Крушева, Мима Дапкова и Станислав Георгиев.
Известната и обичана от децата история е пресъздадена посредством средствата на класическия куклен спектакъл. Едно премеждие в света на приказките, изпълнено с драматизъм, само че и с комизъм, с музика и несъмнено – с чудо. Тиквата ще се трансформира в колесница, бедното момиче ще отиде на бал в двореца, а кристалната пантофка ще помогне на принца най-сетне да открие своята обичана.

Организаторите на театралния конгрес припомнят за идната галерия базар, която ще се осъществя през август. Рисунките на феновете, въодушевени от играните спектакли, ще бъдат изложени до откритата сцена „ Арт лято “, а събраните средства от продажбите на детските произведения ще бъдат дарени на Фондация „ Искам бебе “.
Международният сценичен фестивал „ Лято, кукли и другари “ 2021 е проведен от куклен спектакъл „ Весел “ с финансовата поддръжка на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР