Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви

...
Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви
Коментари Харесай

Търговска лига: Отказваме се от създаването на педиатрично отделение

" Предвид основаното обществено-политическо безпокойствие вследствие на разпространението на подправени вести и популистки мнения, вложителят " Търговска лига " се отхвърля от основаването на педиатрично поделение и сменя името на болничното заведение. Решението на държавното управление може единствено да бъде редактирано в този смисъл ", написа вложителят.

" Решението на държавното управление от 30 април т.г. за основаването на многопрофилна болница в София със единствено 40 педиатрични кревати е законосъобразно и вярно. Нито планът, нито решението за новата болница изобщо имат за цел основаването на някаква " национална частна детска болница ", допълват от " Търговска лига ".

" Напомняме на цялата българска общност, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност и вложенията в опазването на здравето са решаващи за излизането от демографската рецесия и оцеляването на нацията ", пишат вложителите.

Категорично и ясно удостоверяваме нашата безрезервна поддръжка за построяването на същинска национална държавна детска болница и че основаването на съвременна многопрофилна болница в София, без педиатрично поделение, не трансформира тази наша кардинална позиция, допълват от " Търговска лига ".

По-рано през днешния ден служебният министър председател Димитър Главчев разпореди да бъде анулирано решението за основаване на " Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и аз " в София, оповестиха от държавната пресслужба. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, се добавя в известието. Посочено е, че в случай че отчетът за анулация на решението не бъде подаден през днешния ден от служебния министър на опазването на здравето, Главчев ще предложи на президента Румен Радев служебният министър на опазването на здравето Галя Кондева да бъде освободена от поста.

Преди това се разри стихия от отрицателни мнения от страна на президента, ПП-ДБ, Движение за права и свободи, ГЕРБ и фондация " Даная ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР