Велико Търново. Нова открита площадка за интерактивно обучение по безопасност

...
Велико Търново. Нова открита площадка за интерактивно обучение по безопасност
Коментари Харесай

Площадка за безопасно движение по пътищата изградиха в СУ “Николай Катранов” в Свищов

Велико Търново. Нова открита площадка за интерактивно образование по сигурност на придвижването по пътищата радва учениците и учителите на СУ „ Николай Катранов “ в Свищов, оповестиха от пресцентъра на Общината.Съоръжението е построено в източната част от двора на учебното заведение, до централния вход.

Финансирането на плана е от Национална стратегия на МОН „ Осигуряване на модерна просветителна среда “, Модул „ Площадки за образование по сигурност на придвижването по пътищата “, като учебното заведение взе участие и със лични средства.

Площадката е с размери 11 на 6 метра, в нея има пътни знаци, подобаваща маркировка, обособени са няколко кръстовища. В центъра са инсталирани и занимателни игри за дребните възпитаници. В рамките на плана са закупени още вътрешна преносима площадка за образование по безвредно придвижване, светофар, пътни знаци, велосипед с защитна каска, програмируем образователен робот, сигнални жилетки, конуси, табла за образование и други.

Оборудването ще се употребява за образованието по безвредно двиржение по пътищата за постоянните образователни занятия и заниманията по ползи.

Благодарение на обезпечените материали,занятията за учениците ще бъдат по-интересни и пълноценни, като ще допринесат за по-качествен образователен развой, учреден на правилото „ учене посредством прекарване “. Първите „ открити уроци “ към този момент започнаха под управлението на ръководителя на учебната комисия по БДП Христо Христов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР