СподелиТихомълком и без мотиви правителството на Димитър Главчев, което претендира

...
СподелиТихомълком и без мотиви правителството на Димитър Главчев, което претендира
Коментари Харесай

Кой стои зад строителството на частна детска болница

Сподели
Тихомълком и без претекстове държавното управление на Димитър Главчев, което претендира да е „ равно отдалечено “ от всички партии, даде зелена светлина за създаване на частна детска болница „ Мама и аз “.

Това докара до поредност от, защото се счита, че по този метод се изземва нишата, която е освободена от страната години наред с нежеланието да построи държавна детска болница.



От Обществения съвет за създаване на национална детска болница министър председателят Димитър Главчев да даде неотложно пояснение.
Решението беше гласувано в последния работен ден при цялостна липса на бистрота и осведомително затъмнение преди продължителни празници и е едно от първите решения в областта на опазването на здравето, гласувано от служебния кабинет “, се показва в позиция на съвета.
Според разбора единствено в София и региона не доближават 123 лекари с педиатричен профил, а медицинските сестри са сериозно малко и в преклонна възраст.

Реакция пристигна и от Фондация „ Даная “, която беше основана в памет на умрялото момиче, за което майката твърди, че гибелта ѝ значително се дължи на ненавременни дейности от страна на страната.

В позиция на организацията до медиите се показва, че с това си решение служебното държавно управление абдикира от конституционното обвързване на страната да обезпечи гратис детско опазване на здравето и слага в риск достъпа на всички български деца до качествени здравни грижи.

Фондацията съобщи желание да съди страната поради това нейно решение.

Критика против решението насочи и вицепрезидентът Илияна Йотова. От думите ѝ стана ясно, че желанията за построяването на тази частна болница са били спирани от няколко държавни управления.

Йотова изрази вяра, че частната болница няма да отстрани и заплаши градежа на Държавната детска болница, която генерации българи чакат.

Държавната болница би трябвало да бъде издигната, уточни вицепрезидентът и добави, че съгласно нея от това по какъв начин тя ще бъде устроена и в случай че дава благоприятни условия, положителните педиатри ще предпочетат нея. Всичко останало е на съвестта на служебния кабинет, който подписа това решение, добави Йотова.

Кой стои зад инвестицията и желанията за създаване на болничното заведение?

От държавното решение излиза наяве, че това е „ Търговска лига – Глобален аптечен център “, учредена от Тихомир Каменов.

Адвокатът по интернационално право Тихомир Каменов основава Търговска Лига като еднолично сдружение с лимитирана отговорност през 1991 година Няколко години по-късно тя става акционерно сдружение и трансформира името си на Търговска Лига – Национален Аптечен Център АД, демонстрира информация на „ Булевард България “.



Компанията е създател на Чайкафарма High Quality Medicines Inc., на българския кардиологичен институт и на застрахователното сдружение ДаллБогг.

През 2010 година Търговска лига прави първата копка на УМБАЛ „ Сърце и мозък “ в Плевен, а през 2021 година още една болница към кардиологичния институт отвори в Бургас.

Първият план на групата е за болница с над 500 кревати в Казичене, който беше спрян от Асена Сербезова заради липса на нужда. След това от Търговска лига бяха поискали да строят болница с над 700 кревати в Стара Загора, за която няма издадено решение.

Новата болница „ Мама и аз “ ще е бъде построена на терен покрай летището, макар че в началото беше декларирано построяването ѝ в кв. „ Изгрев “.

През 2022 година Тихомир Каменов сътвори и фондация със същото име „ Мама и аз “, като даде обещание да подари 1 млн. лв. персонални средства за диaгнocтиĸaтa и лeчeниeтo нa мaйĸи и дeцa.

се схваща, че кметът на Кърджали Ерол Мюмюн и проф. Тони Веков – ръководител на борда на Българския кардиологичен Институт, който ръководи мрежата на високотехнологични лечебни заведения „ Сърце и мозък “ и клиниките за майчино и детско здраве „ Мама и аз “, поставят подписите си под контракт за покупко-продажба на парцели – частна общинска благосъстоятелност за създаване на болница „ Сърце и мозък “. има „ топла “ връзка сред Търговската лига и веригата от лечебни заведения „ Сърце и мозък “. Това става на 8 януари 2024 година.

Приветствие към присъстващите на събитието е поднесъл и ръководителят и създател на фирмената група на „ Търговска Лига “ – Тихомир Каменов. От нея излиза наяве за околните връзки на Каменов с Ахмед Доган.

Кърджали е мултикултурната, мултиезиковата, мултирелигиозната столица на България. Това е огромно благосъстояние за всяка страна, нонай-голямата полезност на този град са неговите хора – работливи и любознателни, сподели Тихомир Каменов, четем на страницата на Община Кърджали.

„ Достъпа до планина и море, комбиниран със опазване на здравето и обучение, е фундаментално съображение, с цел да бъде желан един район за вложение “, уточни ръководителят и създател на фирмената група на „ Търговска Лига “, четем още на уеб страницата на общината.

Текстът продължава:
Неговото твърдо разбиране (на Каменов, бел. ред.), което се споделя и от почетния ръководител на Политическа партия Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган, с който Каменов показа, че се познават от дълги години, е, че каквато и политика да се повежда, каквито и вложения да се вършат, би трябвало преди всичко да се мисли за хората. Кърджали ще се трансформира в модел на развиване, уверен е Тихомир Каменов “.
С подписването на контракта следва в Кърджали да се осъществя сериозна инвестиция, ориентирана към най-важното – здравето на нашите съграждани, споделя кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн, който отбелязва, че подписването става на 90-тия ден от избирането му за градоначалник.

На церемонията по подписването на контракта са участвали регионалният шеф Никола Чанев, ръководителят на 44 Народно събрание Цвета Караянчева, някогашният кмет на община Кърджали доцент доктор инж. Хасан Азис, някогашният кмет на община Ардино Ресми Мурад, общински съветници, представители на вложителя.

В на Каменов от 14 октомври 2022 година, което е препечатано в няколко медии, той споделя:
Срамната история на неуспехите за създаване на детска болница в София е добре известна. Не е никаква политика да се саботира „ Мама и Аз “, която идва да облекчи обстановката и дори да форсира започването и завършването на нова държавна национална детска болница в бъдеще!
В изявлението на Каменов четем също и че народен представител, който се изправи против плана, ще дава отговор пред съда на историята.
За нашите нови депутати също има лесни способи да „ блеснат бързо “, само че този път, по нашата тематика за детската болница резултатът ще е национално оскърбление. Народен представител, застанал против софийската детска болница ‚Мама и Аз‘, отива пред страшния съд на историята(!). Защото този план е пътят към възстановяване на детското опазване на здравето, който в този момент не би трябвало да се препречва – най-малко един път единение да покажем в българската столица!За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР