Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на
Коментари Харесай

КЕВР определя на закрито заседание цената на природния газ за май

К омисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще реши на закрито съвещание през днешния ден от 15:00 часа каква да бъде цената на природния газ за месец май, по която " Булгаргаз " да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

По време на откритото съвещание, което се организира в КЕВР на 29 април, ръководителят на отдел " Цени, пазарни разбори и ценообразуване " в " Булгаргаз " Людмила Витанова сподели, че публичният снабдител чака дефинитивно препоръчаната цена на природния газ за май да бъде с към 5-6 % по-ниска от априлската. Тя уточни, че цената за този месец се чака да бъде в порядъка сред 55 и 56 лв. за мегаватчас (MWh).

КЕВР утвърди цена на природния газ за април от 58,84 лв. за MWh, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

В сходство с условията на нормативната уредба " Булгаргаз " през днешния ден сутринта ще внесе в КЕВР настоящи данни, формиращи цената на природния газ за този месец. Във връзка с това ръководителят на КЕВР Иван Иванов изиска газовото сдружение да даде и всички нови данни по търга на Газов хъб " Балкан ", с цел да може регулаторът да извърши цялостна инспекция и да ги отрази в окончателното си решение, с което ще утвърди цената на природния газ за месеца.

* Вижте и това видео от архива ни: 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР