Велико Търново. На официална церемония в Съдебната палата бяха наградени

...
Велико Търново. На официална церемония в Съдебната палата бяха наградени
Коментари Харесай

Наградиха победителите в ученическия конкурс „Чистата ми съвест е по-важна от всички присъди“ на Окръжен съд – Велико Търново

Велико Търново. На публична гала в Съдебната палата бяха наградени участниците в ученическия конкурс за есе и компютърна презентация, проведен от Окръжен съд – Велико Търново. От пресцентъра на институцията оповестяват, че самодейността бе оповестена в края на март, като в границите на един месец възпитаници от цялата страна разсъждаваха върху латинската поговорка „ Чистата ми съвест е по значима от всички присъди “.

Наградите бяха връчени от ръководителя на съда арбитър Теодорина Димитрова, зам.-председателя арбитър Ивелина Солакова и ръководителя на комисията, оценяваща творбите, арбитър Евгений Пачиков. Всички възпитаници получиха грамоти за присъединяване и Конституция на Република България, а отличените на първо, второ и трето място в двете категории – предметни награди. Специална премия за най-масово присъединяване в състезанието получиха учениците от Старопрестолна професионална гимназия по стопанска система. Призът, както и образователна литература за учащите се в компетентност „ Съдебна администрация “ в учебното заведение, бяха връчени на шефа Виолета Йосифова.

На първо място в категория „ есе “ особено назначената със заповед на административния началник комисия класира работата на Маринела Люцканова от 11 клас на ПЕГ „ Проф. доктор Асен Златаров “. На второ място отличи есето на Кристиан Ангелов от Старопрестолна професионална гимназия по стопанска система, а на трето – на Калина Костадинова от СУ „ Емилиян Станев “. В категория „ компютърна презентация “ бе наградена Юлия Караосманова от Старопрестолна професионална гимназия по стопанска система.

„ Благодаря на всички вас за положения труд и усърдие, както и на всички ваши учители, ръководители и родители, които направиха допустимо присъединяване ви в нашия конкурс. Комисията бе извънредно затруднена при оценяването на работите, защото получихме в действителност доста стойностни произведения “, уточни при връчването на премиите арбитър Димитрова.

Конкурсът на Окръжен съд – Велико Търново бе разгласен в края на месец март. Той е част от дейностите, които се реализират в границите на просветителната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ”. Програмата се осъществя в цялата страна по силата на подписано съглашение сред Висшия правосъден съвет и Министерство на образованието и науката.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР