Велико Търново. Коледният базар във Велико Търново отваря врати на

...
Велико Търново. Коледният базар във Велико Търново отваря врати на
Коментари Харесай

Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 26 ноември

Велико Търново. Коледният базар във Велико Търново отваря порти на 26 ноември. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново уредниците на самодейността от Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “. До 31 декември парк „ Марно поле “ ще бъде трансфорат в приказно коледно градче. Както всяка година, по този начин и през тази, в къщичките ще се оферират разнообразни сувенири, ръчно създадени произведения, разнородни месни деликатеси, сладки лакомства, обичайното греяно вино и други.

За първи път на базара ще бъдат ситуирани и нови дървени павилиони, в които ще се предлага още по-голямо многообразие от коледна декорация, играчки, сувенири, сезонни артикули и още доста празнични захарни и кулинарни изкушения.

Децата ще могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа в специфичната Коледна поща, която ще бъде отворена до 21 декември. За да получат отговор, помощниците на белобрадия дъртак поучават всички малчугани да не пропуснат да напишат противоположен адрес в своите стремежи.

В очакване на Коледа, на базара по традиция ще се проведат и няколко благотворителни акции. Една от къщичките ще бъде разполагаем на надарените самодейци от обществените услуги в общината, а в нея ще бъде ситуирана благотворителната галерия „ Ние можем “, която се провежда за 15-а поредна година.

Коледният базар се провежда от Община Велико Търново и Ообщинска туристическа организация „ Царевград Търнов “. Той ще работи в сходство с всички противоепидемични ограничения за обезпечаване на безвредна среда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР