Велико Търново. Кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов

...
Велико Търново. Кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов
Коментари Харесай

Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов посрещна шампионките и носителки на купата на България по хандбал за жени от „Етър-64”

Велико Търново. Кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов посрещна шампионките и носителки на купата на България по хандбал за дами от „ Етър-64 ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Това е обичайна среща, която всяка година кметът организира с хандбалния тим. Даниел Панов благодари на състезателките за това, че с достиженията си популяризират името на Велико Търново в региона на този спорт. „ Вие полагате доста труд и старания. Уверен съм, че и отсега нататък ще постигате още повече победи ”, съобщи кметът. Той напомни, че неотдавна Велико Търново е бил хазаин на Световната купа по хандбал. Специално за шампионата в града са пристигнали президентите на Европейската и Международната федерации по хандбал Михаел Видерер и доктор Хасан Мустафа. Панов добави, че дружно с тях са обсъждали разнообразни благоприятни условия за финансиране на спортната инфраструктура посредством европейски планове и стратегии.
Президентът на клуба „ Етър-64 ” Атанас Атанасов сподели, че преди месец са спечелили десетата си шампионска купа от шампионата в България, а през сегашния сезон и купата на страната. Това е осми дубъл. „ Големите триумфи се дължат на отношението на състезателите към подготвителния развой и на работата на старши треньора на тима Йонка Генчев, която е един необикновен експерт, потвърден през годините. Тя постоянно стимулира девойките да играят за първото място, без значение в какъв състав. Това играе огромна роля при спечелването на купите “, уточни Атанасов.
По време срещата бяха дискутирани въпроси, касаещи подготвителните бази. Атанасов акцентира, че през последните години Клубът се разраства и мястото за подготовка е незадоволително. „ Преди три години започнахме с мъжко направление. Тази година ще имаме три тима подрастващи – 10, 11 и 12-годишни, както и мъже и подборна група до 2-ри клас. В Клуба интензивно със спорт се занимават сред 150 и 160 деца “, уточни Атанасов.
По време на срещата състезателките връчиха на кмета на Велико Търново по един златен орден – знак на триумфите от двата шампионата.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР